Routebeschrijving en parkeren naar Amsterdam UMC, locatie VUmc


Per auto

Vanuit alle richtingen bereikt u de ringweg van Amsterdam, de A10. U volgt de ringweg Zuid tot de afslag S108-Buitenveldert / Amstelveen / VUmc. Aan het eind van de afrit slaat u linksaf om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

Maak gebruik van de Google routeplanner voor de juiste route.

Amsterdam UMC, locatie VUmc is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, zie hiervoor de knoppen 'per trein', 'per tram' en 'per bus' in bovenstaand menu.

Parkeren

Plattegrond omgeving Amsterdam UMC, locatie VUmc

De parkeermogelijkheden rond Amsterdam UMC, locatie VUmc zijn uitgebreid. We zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.

In- en uitstappen

Als u met de auto of taxi komt, kunt u zich voor het ziekenhuis of de polikliniek af laten zetten of op laten halen. Deze in/uitstapplekken worden aangegeven met het K+R (Kiss + Ride) symbool. Let op: uw begeleider mag hier niet parkeren of even wachten in de auto.

Parkeermogelijkheden

Er zijn 4 parkeergarages voor patiënten en bezoekers: P1 VUmc, P2 VUmc, P3 VU Campus en POLI VUmc. De bezetting van de parkeergarages P1, P2 en P3 wordt op de ANWB borden op de Amstelveenseweg en de De Boelelaan aangegeven. Parkeergarage POLI VUmc is alleen buiten werktijden beschikbaar.

Lees meer op: www.parkerenbijvu.nl

Overige parkeermogelijkheden (betaald) op de openbare weg rondom VUmc.
Kijk voor meer informatie over parkeermogelijkheden en tarieven in Amsterdam op de speciale pagina van de website van de Gemeente Amsterdam en bij Parkeren hoofdentree Amsterdamse bos.

De parkeerbetaalautomaten op straat vragen om uw kentekennummer. Zorg dus dat u dat bij de hand hebt, dit voorkomt stagnatie en vertraging. Bekijk de handleiding voor het gebruik en de mogelijkheden van de parkeerautomaten op de website van de Gemeente Amsterdam.

Parkeren openbare weg (gratis)
Gratis parkeren overdag is alleen mogelijk ten zuiden van de Kalfjeslaan. Na 19.00 uur en in het weekend is parkeren op de openbare weg rondom VUmc gratis.

Landelijke parkeerontheffing (mindervalide / invalide / gehandicapten)

Als u in het bezit bent van een landelijke parkeerontheffing kunt u parkeren onder het polikliniekgebouw, in P1 VUmc en in P2 VUmc. Voor alle speciale parkeerplaatsen geldt: op basis van beschikbaarheid en op vertoon van uw parkeerontheffing. Kijk voor uitgebreide informatie onder het tabblad 'Informatie voor mensen met een handicap'.

Lees meer op: www.parkerenbijvu.nl

Voorkom een wielklem

Omdat VUmc goed toegankelijk moet zijn voor alle patiënten en bezoekers doen wij een beroep op uw begrip en medewerking omtrent het juist parkeren op het terrein en in de parkeergarages van VUmc. Indien uw auto onjuist staat geparkeerd of op een plaats waarvoor u geen toestemming heeft, riskeert u een wielklem. Heeft u een wielklem gekregen, dan kunt zich melden bij de meldkamer receptie en beveiliging in de centrale hal bij de hoofdingang. Aan het verwijderen van de wielklem zijn € 25 administratiekosten verbonden.

Flyer Route en parkeren

Flyer Route en parkeren locatie VUmc
Flyer Route and parking location VUmc (English)

Per taxi / patiëntenvervoer

In- en uitstappen
Als u met de taxi komt, kunt u zich voor het ziekenhuis of polikliniek af laten zetten of op laten halen.

Trefpunt Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV)
Het Trefpunt AOV is een elektronisch boekingssysteem, waarmee patiënten de terugrit naar hun woonadres binnen Amsterdam en omstreken kunnen regelen. In Amsterdam UMC, locatie VUmc vindt u het Trefpunt AOV op twee plaatsen: bij de ingang van de polikliniek en bij de hoofdingang van het ziekenhuis.

Door een vervoerspas met magneetstrook door de kaartlezer van een boekingszuil te halen wordt automatisch een terugrit besteld. De taxi arriveert binnen 15 tot 45 minuten. Op de vervoerspas staan uw gegevens zodat de centrale weet of er een gewone taxi, een taxibus of rolstoelbus moet komen. Daarnaast kan via de pas feilloos afgelezen worden waar u woont en dus naar toe gebracht moet worden.

Voor vragen over Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) kunt u terecht bij de Wmo Helpdesk, 0800 0643 (gratis), maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Per trein

Maak gebruik van de routeplanner voor de juiste route.

Amsterdam UMC, locatie VUmc is vanaf verschillende stations in Amsterdam met openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Zie hiervoor per tram of bus.

Het dichtstbijzijnde NS station is Station Zuid, vanaf dit station is het ongeveer 20 minuten lopen of u kunt verder reizen met het openbaar vervoer. Bekijk de looproute vanaf Station Zuid naar Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Voor verdere informatie kunt u bellen met Openbaar Vervoer-reisinformatie 0900-9292 (75 cent per minuut) of de website www.ns.nl, www.gvb.nl en www.9292ov.nl.

Per tram en/of metro

Maak gebruik van de routeplanner voor de juiste route. 

Tram 24
Begin/eindpunt Amsterdam CS en VU v.v. Uitstappen halte VUmc.

Metro 50
Begin/eindpunt Isolatorweg en Gein v.v., via NS Station Amsterdam Sloterdijk. Uitstappen halte Amstelveenseweg. Vanaf deze halte is het 5 minuten lopen.
 
Metro 51
Metrolijn, begin/eindpunt Amsterdam CS en Isolatorweg v.v. Uitstappen halte Amstelveenseweg. Vanaf deze halte is het ruim 5 minuten lopen.

Metro 52 (noord/zuidlijn)
Metrolijn, begin/eindpunt Noord en Station Zuid, uitstappen Station Zuid. Vanaf deze halte is het ruim 10 min lopen. Bekijk de looproute vanaf Station Zuid naar Amsterdam UMC, locatie VUmc

Tram 5
Begin/eindpunt Amsterdam CS en Amstelveen v.v. Uitstappen sneltramhalte Boelelaan/VU op de Buitenveldertselaan. Vanaf hier is het ruim 5 minuten lopen.

Voor verdere informatie kunt u bellen met Openbaar Vervoer-reisinformatie 0900-9292 (75 cent per minuut) of de website www.ns.nl, www.gvb.nl en www.9292ov.nl.

Per bus

Maak gebruik van de routeplanner voor de juiste route. 

Uitstappen op de De Boelelaan

Bus 62
Begin/eindpunt Amstelstation en Station Lelylaan v.v.
Uitstappen halte VUmc op de De Boelelaan.

Bus 244
Begin/eindpunt Amsterdam Zuid en Haarlem Noord v.v.
Uitstappen halte VUmc op de De Boelelaan

Bus 246
Begin/eindpunt Toekanweg en Borneolaan v.v.

Bus 341
Begin/eindpunt Station Zuid en Hoofddorp Spaarne Gasthuis
Uitstappen halte VUmc op de De Boelelaan

Bus 346 
Begin/eindpunt Amsterdam Zuid en Haarlem station v.v.
Uitstappen halte VUmc op de De Boelelaan.

Bus 357
Begin/eindpunt Amsterdam CS en Kudelstaart v.v.
Uitstappen halte VUmc op de De Boelelaan.
 
Bus 347
Begin/eindpunt Amsterdam CS en Uithoorn v.v.
Uitstappen halte VUmc op de De Boelelaan. 

Bus 348
Begin/eindpunt Station Amsterdam Zuid en Uithoorn v.v.
Uitstappen halte VUmc op de De Boelelaan.

Bus 358
Begin/eindpunt Station Amsterdam Zuid en Aalsmeer v.v.
Uitstappen halte VUmc op de De Boelelaan.

UItstappen op Amstelveenseweg

Bus 357
Begin/eindpunt Amsterdam CS en Kudelstaart v.v. Uitstappen halte VUmc op de De Boelelaan

Bus 397
Begin/eindpunt Nieuw-vennep en busstation Elandsgracht v.v.
Uitstappen halte De Boelelaan op de Amstelveenseweg

Uitstappen op de Buitenveldertselaan halte de Boelelaan

Bus 55
Begin/eindpunt Station Zuid en Amstelveen v.v.
Uitstappen halte De Boelelaan. Vanaf hier is het ruim 5 minuten lopen

Voor verdere informatie kunt u bellen met Openbaar Vervoer-reisinformatie 0900-9292 (75 cent per minuut) of de website www.ns.nl, www.gvb.nl en www.9292ov.nl.

Per fiets

Amsterdam UMC, locatie VUmc is met de fiets goed te bereiken. Maak gebruik van de speciale fietsrouteplanner van Routecraft om uw route naar Amsterdam UMC, locatieVUmc te  bepalen.

Openbare fietsparkeerplekken zijn aanwezig links naast de hoofdingang van het ziekenhuisgebouw, op niveau -1 (onder AH to Go) bij de hoofdingang van het polikliniekgebouw en onder het bruggebouw.

Dichtsbijzijnde fietsparkeerplek met toezicht is op het Gustav Mahlerplein1.

Parkeren voor mensen met een handicap

Op het VUmc terrein is voor mensen met een handicap volop gelegenheid om te parkeren. Om gebruik te mogen maken van deze parkeerplaatsen heeft u een gehandicaptenparkeerkaart nodig. U vindt deze parkeerplaatsen in de volgende garages:

Onder polikliniekgebouw De Boelelaan 1118
Graag bij de ingang van de polikliniekgarage aan de slagboom via de intercom aanmelden. Bij de balie van de ingang van de polikliniek kunt u, op vertoon van uw Gehandicaptenparkeerkaart, uw parkeerkaartje laten afstempelen voor maximaal één dag. U kunt dan binnen 30 minuten gratis uitrijden.

P1 VUmc
De ingang van deze garage vindt u op de Amstelveenseweg (zie kaartje). Borden verwijzen naar P1 VUmc. Bij de balie van de ingang van het ziekenhuis kunt u, op vertoon van uw Gehandicaptenparkeerkaart, uw parkeerkaartje laten afstempelen voor maximaal één dag. U kunt dan binnen 30 minuten gratis uitrijden. Deze garage is bedoeld voor bezoekers van het ziekenhuis, de spoedeisende hulp van VUmc, GGZ inGeest en het Gastenverblijf VUmc. Als u voor de polikliniek komt, kunt u beter in P2 VUmc parkeren.

P2 VUmc
De ingang van deze garage vindt u aan de Gustav Mahlerlaan (zie kaartje). Borden verwijzen naar P2 VUmc. Bij de balie van de ingang van de polikliniek kunt u, op vertoon van uw Gehandicaptenparkeerkaart, uw parkeerkaartje laten afstempelen voor maximaal één dag. U kunt dan binnen 30 minuten gratis uitrijden. In P2 VUmc kunnen bezoekers voor de polikliniek van VUmc parkeren. Komt u voor het ziekenhuis, parkeer dan in P1 VUmc.

Verder zijn er op de volgende locaties beperkte parkeermogelijkheden:

Ziekenhuis, De Boelelaan 1117, op het bordes voor het ziekenhuisgebouw. Graag bij de ingang aan de slagboom via de intercom aanmelden.

Spoedeisende hulp, ingang via de Amstelveenseweg achter P1. Graag bij de ingang aan de slagboom via de intercom aanmelden.

Rolstoel
Bij de ingang van de polikliniek, het ziekenhuis, de spoedeisende hulp, in de parkeergarage van de polikliniek en parkeergarahe P2 kunt u een rolstoel lenen. Let op: in P3 zijn géén leenrolstoelen beschikbaar.

Op eigen gelegenheid met rolstoel

De ingangen van het ziekenhuis en de polikliniek (De Boelelaan) zijn vanaf de straat helaas moeilijk op eigen gelegenheid te bereiken. De medewerkers van VUmc willen u graag helpen. Bel ter plekke met de receptie van het ziekenhuis, 020 444 4620 of met de receptie van de polikliniek, 020 444 0660 voor assistentie.

Digitale plattegrond polikliniek

Om uw bezoek aan de polikliniek gemakkelijker te laten verlopen, zijn interactieve digitale plattegronden beschikbaar die u naar alle specialismen in de polikliniek leiden.

Bekijk de route naar de door u gewenste receptie of specialisme en print de plattegronden uit op A4.