(Weg) werkzaamheden rondom Amsterdam UMC, locatie VUmc

Verkeershinder mei en juni 2019

In mei en juni vinden er in de weekenden werkzaamheden plaats aan de A10 Zuid en het spoor bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Locatie VUmc van Amsterdam UMC  is dan - zowel met de auto als per openbaar vervoer - lastiger bereikbaar.

A10 afgesloten

De A10 Zuid richting Utrecht is een aantal weekenden afgesloten. Wilt u in de volgende weekenden naar Amsterdam UMC, locatie VUmc, houd dan rekening met extra reistijd, afsluitingen en omleidingen:

  • vrijdagavond 10 mei 22:00 uur tot maandagochtend 13 mei 05:00 uur
  • vrijdagavond 17 mei 22:00 uur tot maandagochtend 20 mei 05:00 uur
  • vrijdagavond 24 mei 22:00 uur tot maandagochtend 27 mei 05:00 uur
  • vrijdagavond 31 mei 22:00 uur tot maandagochtend 3 juni 05:00 uur
  • vrijdagavond 7 juni 22:00 uur tot dinsdagochtend 11 juni 05:00 uur

Weggebruikers
Weggebruikers moeten rekening houden met drukte en extra reistijd oplopend tot een uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden bijvoorbeeld via www.vananaarbeter.nl

Openbaar vervoer
Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is in deze weekenden niet mogelijk. Reizigers reizen om via Amsterdam Centraal. Reizigers van en naar station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI kunnen gebruikmaken van de metro. Raadpleeg voor vertrek een reisplanner zoals www.9292.nl en houd rekening met extra reistijd.

Andere weekenden met hinder

Naast de vijf weekenden in mei en juni, zijn er ook enkele weekenden waarin er bij station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI minder treinen of metro’s rijden. Het gaat om 6 en 7 april, 15 en 16 juni en 22 en 23 juni. Reist u in deze weekenden met het openbaar vervoer, raadpleeg dan voor vertrek een reisplanner zoals www.9292.nl en houd rekening met extra reistijd.

Meer informatie

Bouw Imaging Center Amsterdam UMC, locatie VUmc

Op 1 maart 2016 zijn de bouwwerkzaamheden van het nieuwbouwproject Imaging Center VUmc gestart. Het bouwproject VUmc gaat in de tuin naast de bestaande kliniek langs de Van der Boechorststraat de nieuwbouw van het Imaging Center realiseren. Alle activiteiten die te maken hebben met beeldvormende technieken worden samengebracht in één gebouw. Het samenbrengen van de nieuwste beeldvormende technieken en experts vanuit verschillende disciplines levert grote winst op voor patiënten met onder meer kanker, hersenaandoeningen of harten vaatziekten.

Wat merkt u daarvan?

Vanaf begin 2017 start de afbouw en dit is medio 2018 afgerond. Voordat het gebouw in gebruik wordt genomen, is er een testfase en worden in deze periode diverse medische apparatuur (onder meer MRI’s en CT’s) ingehuisd.

Wanneer is het gereed?

Eind 2018 zijn alle werkzaamheden afgerond. Naar verwachting zal in het eerste kwartaal van 2019 de eerste patiënt het Imaging Center betreden.

Contact

Indien er overlast is of nog vragen zijn over de bouwplanning en/of bouwwerkzaamheden rondom het nieuwbouwproject Imaging Center, neem gerust contact op via Secretariaat Projectbureau Huisvesting: (020) 44 44 166 of info.imagingcenter@vumc.nl.

Andere werkzaamheden

Kijkt u voor actuele wegwerkzaamheden op www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/wegwerkzaamheden.