Thema: Health Information Management

Informatiemanagement toegepast op de gezondheidszorg

Verzamelen, analyseren en beveiligen van medische informatie is cruciaal in het aanbieden van gezondheidszorg. Een goede informatieverwerking is van groot belang voor het waarborgen van de kwaliteit van de patiëntenzorg. Door de toenemende digitalisering en een groeiende vraag naar ICT-oplossingen, wordt onderwijs over dit thema steeds belangrijker.

Binnen het thema HIM, bieden wij onderwijs aan op het gebied van verzamelen, analyseren, beheersen en beveiligen van medische informatie.

Uitgelicht

  1. Op deze interactieve scholingsdag worden uw medewerkers meegenomen in het belang van een goede & en...
    Bekijk
  2. Wilt u alles weten over Horizontaal Toezicht in de zorg (HTZ)? Onze 4-daagse opleiding leidt u op...
    Bekijk
  3. De Opleidingen tot Zorgadministrateur worden geactualiseerd. In de tweede helft van 2020 verwachten...
    Bekijk

Onze opleidingsinstituten

Amstel Academie

Amstel Academie verzorgt initiële opleidingen voor verpleegkundigen op mbo  en hbo niveau, verpleegkundige vervolgopleidingen, en medisch ondersteunende opleidingen. Dit doen we voor een groot aantal  ziekenhuizen in de regio en in Nederland.

VUmc Academie

VUmc Academie verzorgt meer dan 200 opleidingen, trainingen en workshops voor de medewerkers van Amsterdam UMC, locatie VUmc en andere zorginstellingen.
Daarnaast ontwikkelen we maatwerktrajecten en een uitgebreid aanbod e-learning modules. Bij het Event Center organiseren we congressen en symposia in opdracht.

School of Medical Sciences

VUmc School of Medical Sciences biedt een bachelor- en masteropleiding en een zij-instroomprogramma geneeskunde: VUmc Zigma. Daarnaast biedt het een Master Oncology aan en een Cardiovascular Research Master en een postinitiële masteropleiding Epidemiologie.