COSTA interprofessioneel voor AIOS en verpleegkundigen

Schrijf je nu in

Is het gevoel van onmacht of frustratie bij samenwerking met een andere discipline (verpleegkundige of arts) bekend? Dat je je wel uitspreekt, maar je niet begrepen voelt? Of bang bent je uit te spreken, waarbij je je zorgen maakt dat de patiënt niet de best mogelijke zorg krijgt? In deze training leren de verschillende professies effectiever samen te werken.

Van oudsher vormen verpleegkundige en arts een elkaar completerend duo voor de patiëntenzorg. De huidige complexe gezondheidszorg brengt echter nieuwe uitdagingen voor deze samenwerking mee, waarbij verschillende professionals nog te veel naast elkaar werken.

COSTA (Complexe Situatie Training Amsterdam) is al ruim 20 jaar een uitstekend geëvalueerde cursus communicatie voor AIOS. We willen op dit succes voortbouwen met een training voor verpleegkundigen en AIOS: deze eendaagse training heeft als doel effectievere samenwerking tussen AIOS en verpleegkundigen in complexe situaties. Door betere communicatie, wederzijds begrip en inzicht in andermans professie.

Naast inhoudelijke aspecten van communicatie, zoomen we in op de bewuste en onbewuste spanningen die professionals in de samenwerking ervaren. De training is zo opgezet dat deelnemers in authentieke patiëntsituaties deze spanning ‘aan den lijve’ ondervinden en concrete handvatten voor hun eigen praktijk leren. 

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

‘Elkaar snappen, daar draait het om’

Meer lezen? Bekijk het artikel in het VUmc Academie Magazine met onderwijskundige Cora Visser, binnen IOO verantwoordelijk voor het uitrollen van het interprofessioneel leren en betrokken bij de ontwikkeling van de training.

Programma

In één dag leer je interprofessionele grenzen herkennen en verkennen. Dit draagt bij aan meer begrip en waardering voor het perspectief van andere professies. Je oefent met concrete handvatten om effectief interprofessioneel te overleggen bij complexe (ethische) dilemma’s. Vervolgens verwerf je inzicht in de dynamiek van interprofessioneel samenwerken, zoals het effect van gebrek aan vertrouwen, hiërarchie en angst voor conflicten. Je verkent hierbij het effect van je eigen communicatiestijl in teamcommunicatie, om beter te navigeren in complexe situaties.        

Doelgroep

AIOS en Verpleegkundigen

Data

Nieuwe cursusdata volgen zodra de coronamaatregelen het toelanten

Prijs

€ 300,- voor UMC medewerkers (VUmc en AMC). AMC medewerkers kunnen zich via de knop: geen medewerker VUmc inschrijven.

Duur

1 dag. Tijden van 09.00 uur tot 17.00 uur


Locatie

VUmc Academie
MF gebouw
Van der Boechhorststraat 7
1081 BV Amsterdam

Helpdesk

Heeft u vragen over inschrijven, aanmelden, inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden. 

Klaas Jan Nauta

Meer informatie? Vraag het aan

Klaas-Jan Nauta

  1. Cursus

    DOO - COSTA

    Maakt u ingewikkelde interacties mee in uw werk als AIOS, en roepen die gevoelens van frustratie, u...
    Bekijk