Docenttraining Diversiteit en Medisch Onderwijs

Schrijf je nu in

Diversiteit in de Nederlandse samenleving neemt toe. In Amsterdam wonen inmiddels 175 nationaliteiten, sekse is niet binair maar een continuüm, er zijn wel 'fifty shades of gay' en a-gelovige religiositeit eist haar plaats op naast religie. Ook de verscheidenheid aan patiënten neemt toe. In deze training oefenen docenten met het toepassen van een diversiteitsperspectief op hun onderwijs, zichzelf, en de studenten aan de hand van opdrachten over hun eigen onderwijs, en in een verrassende ontmoeting met studenten van D.O.C.S..

Schrijf je nu in

Uw docent/ trainer Petra Verdonk, Maaike Muntinga

Bent u docent in het geneeskundeonderwijs en wilt u uw diversiteitscompetenties vergroten? VUmc biedt opnieuw een docententraining aan van twee dagdelen.

De training is bedoeld voor alle docenten, junior en senior, met interesse in diversiteit in medisch onderwijs en geneeskunde.

Resultaten

Na afloop van de training heeft u meer inzicht in uw eigen culturele competenties en weet u hoe u deze kunt vergroten in de uitvoering van uw onderwijs.


Data

Data voor 2020 zijn nog niet bekend.

Trainers

Petra Verdonk (VUmc, afd. Metamedica), Maaike Muntinga (VUmc, afd. Metamedica).

Inschrijven

U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar docentprofessionalsering@vumc.nl, met vermelding van uw naam, volledige initialen, eventuele titels en personeelsnummer.

Maximum aantal deelnemers: 15