Ergocoach

Schrijf je nu in

Fysieke (over)belasting is vaak de oorzaak van verzuim en ziekte in de gezondheidszorg. Dit vraagt om preventiebeleid en aandacht voor fysieke belasting op de werkvloer. U gaat, als ergocoach, de fysieke belasting en preventie op uw afdeling monitoren.

De naam 'coach' geeft het al aan: u gaat collega's op uw afdeling ondersteunen, begeleiden en motiveren om verantwoord om te gaan met fysiek belastende werkzaamheden. Aan de hand van een plan van aanpak leert u risico's en knelpunten in kaart te brengen evenals mogelijke oplossingen, maatregelen en het uitvoeren van een werkplekonderzoek bij een collega. Passende maatregelen, hoe klein ook, kunnen een positieve bijdrage leveren aan een 'gezonde' werkvloer.

Het programma bevat de volgende onderwerpen:

  • Fysieke belasting, Arbowetgeving, werkplekonderzoek en de rol van de ergocoach 
  • Ergonomie en hulpmiddelen
  • Plan van aanpak: in kaart brengen van risico's, knelpunten en mogelijke oplossingen en maatregelen
  • Werkplekonderzoek
  • Veranderingen: communicatie en gedrag
  • Praktijkopdracht: met het plan van aanpak in de praktijk aan de slag
  • Presentatie plan van aanpak

Doelgroep

Verpleegkundigen en medewerkers van facilitaire diensten die naast hun uitvoerende taken een verantwoordelijkheid op zich willen nemen voor de preventie en vermindering van fysieke (over)belasting.

Duur

4 dagdelen

Data

31 oktober, 14 en 28 november, 19 december 2019

Prijs

Medewerkers van Amsterdam UMC: € 185,-
Klant van Amsterdam UMC: € 225,-

Accreditatie

VUmc Academie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden

Locatie

VUmc Academie
Medische Faculteit (gebouw MF)
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Karin van Dijk