Geriatrische revalidatiezorg verpleegkundige

Schrijf je nu in

In deze opleiding staat de geriatrische revalidant centraal. Casuïstiek uit de dagelijkse praktijk wordt in de lessen gebruikt waarbij aandacht is voor de verschillende fases binnen het revalidatie traject. Klinisch redeneren loopt als rode draad door de opleiding. Hiermee leer je om kritische situaties op systematische wijze te analyseren en te beredeneren.

De geriatrische revalidatiepatiënt kenmerkt zich door multimorbiditeit, kwetsbaarheid en een hoge leeftijd. Het beoordelen van de zorgvraag vraagt om kennis en kunde op het gebied van revalidatie, geriatrie en daarmee aan de specifieke zorg aan geriatrische revalidatiepatiënten. Deze zorg heeft betrekking op een combinatie van (chronische) somatische aandoeningen en verstoring in de orgaansystemen, psychische problematiek en functionele en sociale problemen veelal bij cerebrovasculaire aandoeningen, traumazorg, electieve orthopedische behandelingen en amputatiezorg.

Leereenheden Geriatrische revalidatie verpleegkundige:

 • Klinisch redeneren
 • Inleiding in de Geriatrische revalidatie zorg
 • Chronische aandoeningen in de Geriatrische revalidatie zorg
 • Kwaliteit van zorg in de Geriatrische revalidatie zorg
 • Neuro revalidatie in de Geriatrische revalidatie zorg
 • Trauma & orthopedische zorg

Samenvatting van de leerstof van de opleiding tot Geriatrische revalidatie verpleegkundige.

Inschrijving

Je kunt het inschrijfformulier downloaden, invullen en laten ondertekenen door leidinggevende van de betalende instantie, ofwel de instelling waar je een dienstverband hebt.

Doelgroep

Verpleegkundige met een dienstverband met een instelling.

Start en duur

De opleidng start jaarlijks in april en november en duurt 12-15 maanden (afhankelijk van omvang dienstverband), 27 lesdagen van 7 lesuren.

Aantal deelnemers

Per opleiding is het maximum aantal studenten gesteld op 25. Bij meer dan 30 inschrijvingen wordt er met 2 groepen gestart. De definitieve inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Zij die niet geplaatst kunnen worden, komen op een reservelijst. Indien bij start van de opleiding de student niet geplaatst kan worden, wordt het overgemaakte bedrag gerestitueerd.

Kosten & offerte losse lesdagen

Kijk voor de kosten van deze opleiding en losse lesdagen op de pagina Prijslijsten Amstel Academie. Voor het volgen van losse leereenheden maken wij desgewenst een offerte op. Een offerteverzoek kun je vrijblijvend aanvragen bij Karin Jonker: k.jonker@vumc.nl.

Kosten & offerte losse lesdagen

Kijk voor de kosten van deze opleiding en losse lesdagen op de pagina Prijslijsten Amstel Academie. Voor het volgen van losse leereenheden maken wij desgewenst een offerte op. Een offerteverzoek kun je vrijblijvend aanvragen bij Karin Jonker: k.jonker@vumc.nl.

Accreditatie

De opleiding wordt door het kwaliteitsregister V&V geacrrediteerd met 162 punten.

Bevestiging van aanmelding en betaling

Na sluiting van de aanmeldingstermijn krijgt de student een bevestiging van deelname toegestuurd. De instelling ontvangt een factuur, die uiterlijk 30 dagen na ontvangst moet zijn voldaan.

Vrijstellingen

Op grond van een eerder verworven competenties kan een student in aanmerking komen voor vrijstelling van een deel van de opleiding. Hiertoe dient hij/zij, voor de start van de opleiding, schriftelijk een verzoek in bij de opleider, vergezeld van bewijsstukken. De vraag wordt beoordeeld door het hoofd van de sectie in samenspraak met de opleider en het hoofd van de afdeling, waarna de student schriftelijk antwoord ontvangt.

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Amstel Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Andere voorwaarden

Gedurende de gehele opleiding is de student in dienst van een instelling die ook de eventuele sollicitatieprocedure en de inschrijfprocedure in handen heeft; na aanname wordt de student door de instelling aangemeld bij Amstel Academie. Uiterlijk 3 maanden voor de start van de opleiding dient een volledig ingevuld inschrijfformulier in het bezit te zijn van  Amstel Academie.

Meer informatie? Vraag het aan

Hilde Hardeman

Wellicht ook interessant

 1. De opleiding tot revalidatieverpleegkundige maakt jou tot de spil van het interdisciplinaire van de...
  Bekijk
 2. In deze opleiding doe je kennis op van de gerontologie en geriatrie en leer je de normale en de met...
  Bekijk
 3. In deze opleiding doe je kennis op over de veelzijdige zorg aan de neurologische patiënt in alle...
  Bekijk