Geriatrische zorgvrager

Schrijf je nu in

Nederland vergrijst en het aantal ouderen stijgt dus explosief. Hun gezondheidsproblemen kenmerken zich door meerdere aandoeningen tegelijkertijd (multimorbiditeit) en het gebruik van meerdere medicijnen (polyfarmacie). In deze bijscholing verdiept u zich in kennis over de oudere patiënt. Het doel is dat u complicaties en problematiek tijdig kunt signaleren zodat u adequaat kunt handelen.

De oudere patiënt, opgenomen in het ziekenhuis, heeft een hoog risico op verlies van zelfstandigheid, valincident(en), ondervoeding, ernstige verwardheid en daaruit voorkomende complicaties.

Om aan de stroom van nieuwe zorgvragen tegemoet te komen, moet de hedendaagse verpleegkundige een duidelijk en adequaat inzicht hebben in de beleving van de oudere patiënt. In deze cursus leert u over de specifieke ziektebeelden die de oudere patiënt typeren. De aandoeningen en complicaties hebben vaak een sterke invloed op de kwaliteit van hun leven en sociale functioneren. De zorg van een oudere patiënt is gericht op het behouden van functionaliteit en kwaliteit van leven. Vaak betekent dit een moeizame zoektocht naar een goede balans tussen onder- of overbehandeling door een of meerdere behandelaars (complexe zorg).

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

Deze scholing is ontwikkeld in samenwerking met inhoudsdeskundigen van locaties VUmc en AMC. Tijdens deze bijscholing verdiept u zich in kennis en kunde over de oudere patiënt door theorie en casuïstiek. Het doel is dat u complicaties en problematiek tijdig kunt signaleren zodat u adequaat kunt handelen.

Het programma omvat de volgende onderwerpen:

-         Veroudering & (ouderenpak)
-        De gevolgen van intramurale opname voor de oudere
-         VMS thema`s en casuïstiek
-         Vallen/valpreventie
-         Ondervoeding
-         Polyfarmacie
-         Dementie/Delier
-         Multimorbiditeit
-         Transmurale zorg

Doelgroep

Verpleegkundigen die werkzaam zijn  in de intramurale gezondheidszorg

Duur

2  dagen

Data

Donderdag 8 en 15 april 2021
Donderdag 11 en 18 november 2021

Prijs

€335,- voor UMC medewerkers (VUmc en AMC). AMC medewerkers kunnen zich via de knop: geen medewerker VUmc inschrijven. Kies voor betaling: stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training. Het bedrag wordt dan verrekend. €415,- voor klanten VUmc (externe deelnemers).

Plaats

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Accreditatie

VUmc Academie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden, inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Karin van Dijk