Handhygiëne voor artsen

Een goede handhygiëne helpt om infecties bij patiënten te voorkomen. Als arts is het daarom belangrijk om te weten hoe u uw handen grondig wast. In deze e-learning leert u over handhygiëne-technieken en hoe u die in de praktijk toepast.

Na het volgen van deze module:

  • Kan de arts of verpleegkundige benoemen waarom handhygiëne van groot belang is voor infectiepreventie
  • Kent de arts of verpleegkundige de juiste techniek van handhygiëne
  • Weet de arts of verpleegkundige op het juiste moment de juiste methode van handhygiëne toe te passen
  • Weet de arts of verpleegkundige hoe deze kennis toe te passen bij lastige situaties in de dagelijkse praktijk

Na het voltooien van de e-learning module krijgt de medewerker de mogelijkheid om een concreet en specifiek plan te formuleren waarin hij/zij beschrijft wanneer, waar en hoe hij handhygiëne gaat bevorderen. De medewerker kan dit plan vervolgens gebruiken om het portfolio aan te vullen en aan te tonen dat de module doorlopen is. Actieplannen blijken een goed instrument om handhygiëne in de praktijk te bevorderen, doordat het de medewerker helpt om zijn intenties te vertalen in concrete acties (als, dan). Door het volgen van deze modules kan de basiskennis over handhygiëne worden opgefrist. Hiernaast wordt een instrument aangereikt om handhygiëne ook in lastige situaties te kunnen toepassen. De e-learning handhygiëne is specifiek ontworpen om meer kennis te verkrijgen over handhygiëne en de gevolgen die slechte naleving kan hebben voor de patiënt, het ziekenhuis en de volksgezondheid.

Doelgroep

Artsen of verpleegkundigen

Informatie

Deze e-learning is uitsluitend voor medewerkers van het VUmc. Kijk voor meer informatie op het intranet. 

Benodigde software

 Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser, zoals Internet Explorer, en een Flashplayer. De handleiding over inloggen kunt u downloaden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

VUmc Academie