Hands on echocardiografie voor de kinderarts en de neonatoloog

Schrijf je nu in

Als kinderart of neonatoloog (in opleiding) heeft u vaak echoscanners nodig om diverse organen te onderzoeken. In deze cursus leert u hoe u echoscanners gebruikt voor onderzoek naar de hartfunctie.

Voor de beeldvorming van diverse orgaansystemen gebruiken alle neonatologie- en IC-afdelingen tegenwoordig echoscanners. Vaak is informatie over de ciculatoire toestand van de patiënt gewenst.

U leert tijdens deze cursus de aanwezige echoscanners te gebruiken voor onderzoek naar de functie van het hart. Hierbij is veel aandacht voor de mogelijkheden maar zeker ook voor de onmogelijkheden van het echo-onderzoek. De cursist krijgt volop de gelegenheid om met deskundige begeleiding met eigen hand vertrouwd te raken met de mogelijkheden en de instellingen die gebruikt worden bij de meest gangbare echoscanners.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor kinderartsen, neonatologen en degenen die hiervoor in opleiding zijn.

Kosten

Het inschrijfgeld bedraagt Euro 515,- voor kinderartsen en neonatologen en Euro 465,- voor degenen die hiervoor in opleiding zijn.

Locatie

De cursus wordt gehouden in het Klinisch Training Centrum (KTC) in de polikliniek van VUmc, Van der Boechorststraat 7, te Amsterdam. Een routebeschrijving vindt u op de website van het VUmc.

Datums

Op aanvraag.

Duur

2 dagen

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde (NVK). Deelnemers krijgen na afloop van de cursus een certificaat.

Overige data en locaties

 • Datum op aanvraag School of Medical Sciences

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Events Center

Misschien ook interessant?

 1. De maand mei 2019 is de internationale “Stop de bloeding-red een leven maand”. We roepen zoveel op...
  Bekijk
 2. In het medische zorg wordt gebruik gemaakt van een reeks aan verschillende beeldvormende MRI, CT,...
  Bekijk
 3. Kernspin Tomografie, oftewel in het Engels Magnetic Resonance Imaging (MRI) is een van de in de Op...
  Bekijk
 4. Moet u voor uw werk regelmatig Word 2010 gebruiken en heeft u het idee dat u dit nog niet goed Voor...
  Bekijk