Hielprik - Zorgleren

Via een prik in de hiel wordt capillair bloed verkregen, bijvoorbeeld voor diagnostisch onderzoek tijdens (poli)klinische behandelingen. In de meeste gevallen gaat het om neonatale hielprikscreening, voorgeschreven door het RIVM. De hielprik is een voorbehouden handeling in het kader van de Wet BIG.

De volgende onderwerpen komen aan bod: Bloedafname (van anatomie tot en met de handeling), Neonatale hielprikscreening, Voorbereiding, uitvoering en nazorg. De e-learning sluit af met een toets en eventuele herkansingen.
Na het doorlopen van de e-learning kunt u de ouders/verzorgers informeren over de indicaties, voorbereiding, uitvoering en nazorg van een hielprik voor een bloedonderzoek en/of de neonatale hielprikscreening.

Doelgroep

Verpleegkundigen en verzorgenden (IG)

Doorlooptijd

Ca. 2 uur

Kosten

Medewerker van VUmc: € 25,75
Geen medewerker van VUmc: € 40,75

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser. Meer informatie hierover kunt u lezen in het bestand "Inloggen bij de digitale leeromgeving van de VUmc Academie.pdf".

Helpdesk

Bij problemen met inschrijven kunt u een e-mail sturen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Anneke van Dijk