Intramusculair injecteren

In deze e-learning wordt de vaardigheid van het toedienen van de intramusculaire injectie behandeld. De toediening van intramusculaire injecties vraagt vaardigheid en theoretische kennis. Over anatomische kenmerken van voorkeursplaatsen maar ook over de wettelijke kaders. De uitvoering wordt stap-voor-stap in deelvaardigheden uitgelegd, ondersteund door (video)animaties en beeld.

Nadat de wettelijke kaders voor het geven van een injectie, worden de anatomische kenmerken van de voorkeursplaatsen voor intramusculair injecteren behandeld. Tevens wordt stilgestaan bij de materiaalkeuze zoals keuze voor naalden en spuiten. De uitvoering wordt stap-voor-stap in deelvaardigheden uitgelegd, ondersteund met (video)animaties en foto’s. Tenslotte worden de mogelijke complicaties behandeld die bij deze invasieve handeling kunnen optreden. 

Toetsing van de training vindt plaats door middel van een formatieve/diagnostische toets van twintig vragen aan het begin van de training en een summatieve toets van twintig vragen aan het einde van de training.

Kosten

Voor VUmc Medewerkers € 15,50  
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag betaald moet worden uit het afdelingsbudget of dat u via iDeal het bedrag zelf betaalt. U dient vooraf met uw leidinggevende te overleggen over de aanschaf van één van deze producten en de financiering daarvan indien u op kostenplaats betaalt.     

Voor Klanten van VUmc Academie € 26,00  
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag in rekening gebracht kan worden aan uw instelling of dat u via iDeal het bedrag zelf betaald. 

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser, zoals Internet Explorer, en een Flashplayer. De handleiding over inloggen kunt u downloaden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

VUmc Academie