Intratracheaal uitzuigen (ZKH) - Zorgleren

Intratracheaal uitzuigen is het actief verwijderen van sputum uit de trachea met behulp van een uitzuigkatheter. Het is een risicovolle voorbehouden handeling waarbij ernstige complicaties kunnen optreden. De handeling vereist van de zorgverlener goede kennis van de anatomie van de luchtwegen en klinische observatie van de vitale functies bij de patiënt.

De e-learning Intratracheaal uitzuigen behandelt de theoretische aspecten van deze handeling bij een volwassen patiënt.
Onderwerpen: anatomie van de luchtwegen en de longen, indicaties en contra-indicaties voor intracheaal uitzuigen, risico’s en complicaties van intratracheaal uitzuigen, materiaalkeuze, observeren van vitale functies van de patiënt, inbrengen van de katheter en uitzuigtechniek.
De onderwerpen worden behandeld aan de hand van animaties, foto's, afbeeldingen, afgewisseld met oefenvragen en afsluitend met een toets.

Doelgroep

Verpleegkundigen

Doorlooptijd

Ca. 2 uur

Kosten

Medewerker VUmc: € 25,75 
Geen medewerker VUmc: € 40,75 

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser. Meer informatie hierover kunt u lezen in het bestand "Inloggen bij de digitale leeromgeving van de VUmc Academie.pdf".

Helpdesk

Bij problemen met inschrijven kunt u een e-mail sturen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Anneke van Dijk