Medisch ondersteunende vakken

Schrijf je nu in

U krijgt tijdens deze cursus tijdens interactieve lessen inzicht in de anatomie, fysiologie, pathologie en medische terminologie die betrekking hebben op het menselijk lichaam. Ziekteleer en medische terminologie komen geïntegreerd aan bod. Er is hierbij ook aandacht voor de psyche.

Momenteel zijn wij samen met de brancheverenigingen (NFU en NVZ) en inhoudsdeskundigen bezig met het actualiseren van de opleidingen tot Zorgadministrateur en de Medische Ondersteunende vakken. Wij verwachten in de loop van 2020 met ons nieuwe aanbod te starten. Houdt u onze website in de gaten of laat een bericht achter via VUmcAc-Zorgadministratie@vumc.nl om op de hoogte gehouden te worden van deze ontwikkelingen.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan basiskennis op het gebied van anatomie, medische terminologie en ziekteleer. Voor de opleidingen tot zorgadministrateur is dit een verplicht voortraject (tenzij u in aanmerking komt voor vrijstelling).

Tijdens zes lesdagen komen verschillende stelsels van het menselijk lichaam aan bod. Ook krijgt u inzicht in de grammatica en uitspraakregels van de medische terminologie . U eindigt de opleiding met een presentatie over een zelfgekozen onderwerp in de ziekteleer.

Programma

1: Bewegingsapparaat en huid 
2: Ademhalingsstelsel 
3: Spijsverteringsstelsel 
4: Hart en vaten 
5: Urinewegen en zenuwstelsel 
6: Psychiatrie, verloskunde en gynaecologie 

Duur

In ontwikkeling.

Data

Start: in ontwikkeling.

Vrijstelling

Voor vragen over deze vrijstelling voor de Medisch Ondersteunende Vakken, kunt u contact opnemen met Jitta Reddingius, opleider VUmc Academie, tel. 020 444 17 53 of per e-mail VUmcAc-Zorgadministratie@vumc.nl.

Kosten

In ontwikkeling.

Deelnemers 

12 - 24 deelnemers   

Certificaat 

Wanneer u de Medisch Ondersteunende vakken met succes heeft doorlopen (minimaal een 5,5 behaald), ontvangt u een certificaat.  

Plaats

VUmc Academie, Medische Faculteit, Van der Boechorststraat 7, 1081 BT Amsterdam

Mailinglijst

Wilt u op onze mailinglijst, stuur dan een e-mail naar VUmcAc-Zorgadministratie@vumc.nl.  

Helpdesk

Bij problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Jitta Reddingius

Misschien ook interessant?

 1. De inrichting van een leerwerkplaats draagt bij aan het vergroten van de opleidingscapaciteit van...
  Bekijk
 2. Wilt u grip krijgen op alle veranderingen, verschuivingen, verbeteringen en vernieuwingen? Leer dan...
  Bekijk
 3. Goed kunnen communiceren met patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden blijkt in de praktijk u...
  Bekijk
 4. Moet u voor uw werk regelmatig Word 2010 gebruiken en heeft u het idee dat u dit nog niet goed Voor...
  Bekijk