Omgaan met beperkte gezondheidsvaardigheden

Goed kunnen communiceren met patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden blijkt in de praktijk vaak lastig. In de training Omgaan met beperkte gezondheidsvaardigheden leert u hoe u het gesprek met deze patiënten beter kunt laten verlopen. Goede communicatie draagt positief bij aan het zorgproces tussen zorgverlener en patiënt en uiteindelijk natuurlijk aan de behandeling en de kwaliteit van leven.

Inschrijven:

Ook beschikbaar als Incompany training

De communicatie tussen een patiënt met beperkte gezondheidsvaardigheden en de zorgverlener verloopt nogal eens moeizaam. De patiënt, vaak laaggeletterd, heeft moeite met het begrijpen en hanteren van de informatie over zijn of haar ziekte. Als de zorgverlener medische woorden gebruikt, (te) veel informatie geeft en  zich minder bewust is van de manier waarop hij met de patiënt communiceert, kan er verwarring, frustratie of onnodige bezorgdheid ontstaan.

In de training leren zorgverleners uit alle disciplines en medewerkers die veel contact hebben met patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden om het gesprek beter te kunnen voeren. Voorop staat dat elke patiënt de informatie kan begrijpen en verwerken.

Na het volgen van deze training:

- Weet u meer over gezondheidsvaardigheden en laaggeletterdheid;
- Kunt u patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden herkennen;
- Hebt u u de terugvertelmethode eigen gemaakt;
- Weet je wat de vervolgstappen zijn voor goede zorg aan patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden.

Doelgroep

De training is bestemd voor zorgverleners uit alle disciplines en medewerkers die veel contact hebben met patiënten.

Duur

Drie uur (13:30 - 16:30 uur)

Data

a) 24 maart 2020
b) 26 mei 2020

Prijs

€99,-

Accreditatie

Geaccrediteerd bij V&VN en NVDA.

Plaats

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Stéphanie van Item-Bakker