Opleiding tot zorgadministrateur (Niveau B)

Schrijf je nu in

De Opleidingen tot Zorgadministrateur worden geactualiseerd. In de tweede helft van 2020 verwachten wij met ons nieuwe aanbod te starten. Wij werken bij de actualisatie samen met de branchevereniging NFU, inhoudsdeskundigen en andere relevante stakeholders.

Als u op de hoogte wilt blijven van deze ontwikkelingen, laat dan een bericht achter via VUmcAc-Zorgadministratie@vumc.nl.

Werken en leren tegelijk

Er is steeds meer vraag naar zorg en de zorg zelf wordt steeds complexer. Uw kennis en vaardigheden moeten daarom aan steeds hogere eisen voldoen. Met de Opleiding tot Zorgadministrateur (niveau B) leert u goed grip te krijgen op de steeds grotere uitdagingen in uw werk.

De opleiding is praktijk- en competentiegericht. Er zijn diverse werkvormen zoals colleges, werkgroepen, webinars, individuele presentaties en praktijkopdrachten. Het praktijkdeel vindt plaats in uw eigen zorginstelling. Voor de praktijkopdrachten gaan we uit van de actualiteit. Experts uit de praktijk lichten de lesstof toe. In de digitale leeromgeving kunt u modules volgen, lesstof raadplegen en uw resultaten bekijken. 

Na afronding van de Opleiding tot Zorgadministrateur (niveau B) geven deelnemers aan dat deze heeft gezorgd voor verbreding en verdieping van kennis van de organisatie, een uitgebreider netwerk, meer zelfvertrouwen en werkplezier. Met het diploma van de Opleiding tot Zorgadministrateur (niveau B) op zak bent u een professional met kennis en vaardigheden voor nu en later.

Quote deelnemer

"De opleiding heeft mij gebracht dat ik een veel bredere kennis heb ontwikkeld op het gebied van de zorgadministratie en de organisatie daaromheen.”

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opbouw van de opleidingen wordt geactualiseerd en is nog in ontwikkeling

Duur 

In de loop van 2020 kunnen wij u informeren over hoe lang de geactualiseerde opleiding gaat duren.

Data

In de tweede helft van 2020 verwachten wij met ons nieuwe aanbod te starten.

Prijs

De prijs van de opleiding is in de loop van 2020 bekend.

De zorginstelling waar u werkzaam bent, betaalt het lesgeld volgens CAO-richtlijnen. De overige kosten, zoals kosten voor het boekenpakket, worden afhankelijk van de CAO (deels) vergoed.    

Deelnemers 

Het maximale aantal deelnemers is in de loop van 2020 bekend.

Diploma 

Wanneer u de opleiding met succes doorloopt, ontvangt u een diploma.

Locatie

VUmc Academie 
Medische Faculteit 
Van der Boechorststraat 7 
1081 BT Amsterdam   

Aanmelden

Als u interesse heeft in het volgen van de Opleiding tot zorgadministrateur, kunt u een mail sturen naar VUmcAc-Zorgadministratie@vumc.nl. Wij houden u dan op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Als u erbij vermeldt voor welke opleiding uw interesse uitgaat, kunnen wij u gericht mailen.

Toelating

U kunt instromen als u voldoet aan de onderstaande punten

 • Minimaal een HAVO / MBO-diploma (MEAO of vergelijkbaar) en minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring op medisch- of zorgadministratief gebied op MBO-niveau op het moment dat u met de opleiding start.
 • Medisch Ondersteunende vakken met voldoende resultaat afgerond
 • Een vast dienstverband in een relevante functie bij een zorginstelling

Daarnaast is een intakegesprek bepalend voor toelating tot de opleiding.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Jitta Reddingius

 1. De Opleidingen tot Zorgadministrateur worden geactualiseerd. In de tweede helft van 2020 verwachten...
  Bekijk
 2. De Opleidingen tot Zorgadministrateur worden geactualiseerd. Hierin worden ook de Medisch Vakken In...
  Bekijk
 3. Bijblijven in het snel veranderende wettelijke landschap van de zorg? Dat kan in drie of vier uur....
  Bekijk