Palliatieve zorg en dementie

Op dit moment heeft één op de negen Nederlanders bij overlijden dementie. Naar verwachting neemt dit de komende decennia alleen maar toe. Mensen met dementie zijn vaak niet zelf in staat om beslissingen te nemen over hun zorg en behandeling. In deze verdiepingsmodule gaat u aan de slag met het thema palliatieve zorg en dementie. De benadering van de zorgvrager en uw rol met betrekking tot de bijzondere situatie staan hierbij centraal.

Deze scholing is voor medewerkers van zorginstellingen die (bij voorkeur) de basiscursus palliatieve zorg hebben gevolgd en werken met mensen met dementie. Tijdens deze scholing van twee dagen, Is er aandacht voor het ziektebeeld dementie en de benadering ervan met betrekking tot patiënten die palliatieve zorg nodig hebben. Advanced care planning (ACP) komt uitgebreid aan boden er wordt stilgestaan bij zowel de fysieke en mentale als  emotionele en spirituele dimensie. We werken met  het model CURA: een methodiek die ondersteuning biedt bij ethische dilemma’s. Aan de hand van zelf ingebrachte casuïstiek gaat u hiermee op interactieve wijze aan de slag.

Bij de scholing hoort een digitale leeromgeving. Hier vindt u achtergrondartikelen, filmpjes, richtlijnen en een opdracht.

Dag 1

-         Fundamentele aspecten van dementie en diagnostiek
-         Advanced Care Planning bij dementie in de palliatieve fase
-         Dementie en ethiek aan de hand van de methodiek CURA

Dag 2

-         Verdieping ACP en CURA op interactieve wijze
-         Casus bespreking in groepen aan de hand van de methodiek van CURA
-         Presentatie ingebrachte casus.

Doelgroep

Medewerkers van zorginstellingen die bij voorkeur de basiscursus palliatieve zorg al hebben gevolgd en werken met mensen met dementie.

Duur

De training bestaat uit 2 dagen van 9.00 tot 16.30 uur.

Data

27 september en 18 oktober 2019

Prijs

Klant van Amsterdam UMC: €350,-
Amsterdam UMC: €275,-

Locaties

VUmc Academie
Medische Faculteit (gebouw MF)
Van der Boechorstraat 7
1081 BT Amsterdam

Accreditatie

VUmc Academie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Danielle van der Weij

Ook interessant?

  1. Als verzorgende komt u vaak patiënten tegen die ongeneeslijk ziek zijn. De klachten en symptomen op...
    Bekijk
  2. Als verpleegkundige komt u vaak patiënten tegen die ongeneeslijk ziek zijn. De klachten en hebben u...
    Bekijk