Palliatieve zorg en dementie

Op dit moment heeft één op de negen Nederlanders bij overlijden dementie. De komende decennia zal dit naar verwachting alleen maar toenemen. Mensen met dementie zijn vaak niet zelf in staat om beslissingen over zorg en behandeling te nemen. In de verdiepingsmodule ga je aan de slag met het thema palliatieve zorg en dementie en staat de benadering van deze zorgvrager en jouw rol met betrekking tot de bijzondere situaties hierbij centraal.

In deze scholing, die uit 2 dagen bestaat, ga je samen met gepassioneerde docenten aan de slag met dementie en palliatieve zorg. Aandacht wordt besteed aan het ziektebeeld dementie en de benadering van het ziektebeeld rondom deze doelgroep. Naast zijn diverse uitingsvormen komt ACP in ruime mate aan bod en zal er zowel bij de fysieke mentale, emotionele en  spirituele dimensie worden stilgestaan. Tevens wordt er gewerkt met het model CURA  een methodiek die ondersteuning biedt bij ethische dilemma’s.  Aan de hand van zelf ingebrachte casuïstiek ga je op interactieve wijze hiermee aan de slag.

Bij de scholing hoort een digitale leeromgeving. Hier vind je achtergrondartikelen, filmpjes, richtlijnen en een opdracht.

Dag 1

·         Fundamentele aspecten van dementie en diagnostiek

·         Advanced Care Planning bij dementie in de palliatieve fase

·         Dementie en ethiek aan de hand van de methodiek CURA

Dag 2

·         Verdieping ACP en CURA op interactieve wijze

·         Casus bespreking in groepen aan de hand van de methodiek van CURA

·         Presentatie ingebrachte casus.

Doelgroep

Medewerkers van zorginstellingen die bij voorkeur de basiscursus palliatieve zorg al hebben gevolgd en werken met mensen met dementie.

Duur

De training bestaat uit 2 dagen van 9.00 tot 16.30 uur.

Data

27 september en 18 oktober 2019

Prijs

Klant VUmc: €350,-
VUmc: €275,-

Locaties

Medische Faculteit (gebouw MF)
Van der Boechorstraat 7
1081 BT Amsterdam

Accreditatie

VUmc Academie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Danielle van der Weij