Poortkatheter

De training Poortkatheter behandelt de basistheorie over het gebruik van een poortkatheter en voldoet aan de Europese veiligheidseisen van 2013. Een poortkatheter kan voor verschillende behandelingen worden ingezet. In de meeste ziekenhuizen wordt de poortkatheter alleen ingezet voor intraveneus gebruik. De training bestaat uit een theoriegedeelte en een oefengedeelte.

Het aanprikken van een poortkatheter is volgens de Wet BIG een Voorbehouden Handeling. Daarom moet je bekwaam zijn om te mogen werken met een poortkatheter. De theoriegedeelte van de training bestaat uit de volgende onderdelen: Inleiding, Gebruik van de poortkatheter en Risico's. Het oefengedeelte bestaat uit een diagnostische toets, waarmee je je opgedane kennis kan toetsen. Mocht deze niet voldoende zijn, dan kun je kiezen voor een herhalingstoets.

Kosten

Kosten Voor VUmc Medewerkers € 15,50 
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag betaald moet worden uit het afdelingsbudget of dat u via iDeal het bedrag zelf voorschiet om later te laten vergoeden uit uw persoonlijk budget. U dient vooraf met uw leidinggevende te overleggen over de aanschaf van één van deze producten en de financiering daarvan.  

Voor Klanten van VUmc Academie € 26,00
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag in rekening gebracht kan worden aan uw instelling of dat u via iDeal het bedrag zelf betaald. 

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser, zoals Internet Explorer, en een Flashplayer. De handleiding over inloggen kunt u downloaden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl. Vragen over het beleid en de uitvoering daarvan kunt u stellen aan uw eigen leidinggevende. 

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

VUmc Academie