Proactive Nursing: de methodiek van klinisch redeneren

Schrijf je nu in

Als verpleegkundige heeft u in de dagelijkse beroepspraktijk met allerlei zorgsituaties te maken. Ieder mens reageert weer anders op ziekte. Uw contact met patiënten of cliënten is vaak intens en frequent. Juist daarom is klinisch redeneren zo belangrijk. Weet wat u doet en leg uit waarom! Hoe u dat aanpakt, leren we u in deze scholing.

Klinisch redeneren is het bewust nadenken over waar u mee bezig bent in een zorgsituatie. Niet alleen op handelend niveau, maar vooral ook op regisserend en beschouwend niveau. Iedere hulpverlener doet dit uit zichzelf. We kunnen niet anders en we doen niet anders. Het is echter meestal niet zo makkelijk als het lijkt.

Voorafgaand aan de scholing leert u via e-learning de theorie en achtergronden van de PRISMA- methode kennen. Met deze kennis en een praktijkopdracht bereidt u zich voor op de scholing waarin u aan de hand van casuïstiek de theorie leert toepassen.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

Deze ingesloten video kan niet worden getoond vanwege uw cookie instellingen. Pas uw instellingen aan op de privacypagina, of bekijk de video op YouTube.

Lees ook het artikel 'Even een Time Out om beter van buiten naar binnen te leren kijken'

Het programma bevat de volgende onderwerpen

-        Veilig Incident Melden en patiëntveiligheid;
-        Oefenen met casuïstiek aan de hand van een tijdsbalk analyseren van casuïstiek;
-        Opbouwen van oorzakenbomen;
-        Classificeren van basisoorzaken;
-        Analyse, conclusie en rapportage.

Doelgroep

Alle medewerkers in de gezondheidszorg die werken of gaan werken met de PRISMA methode. 

Duur

1 dagdeel

Data

Bij interesse kunt u een e-mail sturen naar vumcacademie@vumc.nl.

Prijs

Op aanvraag.

Accreditatie

VUmc Academie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden

Locatie

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

VUmc Academie