Projectmatig werken in de praktijk

Schrijf je nu in

Neemt u deel aan projecten of wilt u dat graag meer doen? Of wilt u uw kennis en vaardigheden op het gebied van projectmatig werken vergroten? In deze interactieve cursus krijgt u daarvoor praktische hulpmiddelen aangereikt waardoor u de theorie direct kunt vertalen in de praktijk. U leert wat er allemaal komt kijken bij een project en hoe u met enthousiasme en betrokkenheid in een team een goed projectresultaat neerzet.

Schrijf je nu in

Ook beschikbaar als Incompany training

We maken er een project van… Dat klinkt heel makkelijk maar helaas niet altijd een garantie voor succes. Een gedegen voorbereiding is essentieel voor het succes van een project. Een aantal dingen zijn nog voor de start van belang. Ten eerste kan men zich afvragen of het project wel werkelijk nodig is en een valide reden heeft. Hoe hoog is de prioriteit van het project binnen de organisatie, en op de werkvloer? In de cursus projectmatig werken laten wij u kennismaken met de fase binnen een project en helpen wij u vaardigheden te versterken die nodig zijn om als projectleider/projectmedewerker plezierig en effectief samen te kunnen werken. In deze cursus van vijf dagdelen staat het professionaliseren van project­management centraal: “de goede projecten goed doen”.

De volgende onderwerpen zijn in het programma opgenomen:

 • De kernprincipes en vertrekpunten van projectmanagement;
 • Het faseren van projecten aan de hand van de VUmc-projectmethodiek;
 • De belangrijkste project- en soft skills van de projectmedewerker. Zoals: persoon­lijke effectiviteit, samenwerking, sturing geven aan (project)teams, omgang met opdrachtgevers en andere belanghebbenden;
 • Reflectie op projectmatige activiteiten aan de hand van je eigen projectervaringen en uitwisseling van deze ervaringen met mede deelnemers.

Doelgroep

De cursus is gebaseerd op de VUmc-methodiek voor succesvol projectmanagement en is voor iedereen die regelmatig in afdelingsgebonden projecten werkt of op een andere manier betrokken is bij projecten.

Kosten

VUmc: 980 euro
Klant VUmc: 1145 euro

Locatie

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Data

17 april, 15 en 29 mei, 19 juni en 3 juli 2019 (ochtenden)

Duur

5 dagdelen van 09.00 - 13.00 uur

Deelnemers

Minimaal 9, maximaal 12

Bewijs van deelname

Alle deelnemers ontvangen een bewijs van deelname (bvd), op voorwaarde dat zij minimaal vier van de vijf blokken actief hebben bijgewoond en alle praktijkopdrachten voor de deadline hebben uitgevoerd.

Accreditatie

De cursus is voor verpleegkundigen geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Trudie van Luijnen - Ligtvoet

Misschien ook interessant?

 1. In het medische zorg wordt gebruik gemaakt van een reeks aan verschillende beeldvormende MRI, CT,...
  Bekijk
 2. Kernspin Tomografie, oftewel in het Engels Magnetic Resonance Imaging (MRI) is een van de in de Op...
  Bekijk
 3. Moet u voor uw werk regelmatig Word 2010 gebruiken en heeft u het idee dat u dit nog niet goed Voor...
  Bekijk
 4. Deze Engelstalige minor richt zich op medisch wetenschappelijke verdieping en verbreding en daarmee...
  Bekijk