Regionaal onderwijs: Basic Surgical Skills

Schrijf je nu in

In de training Basic Surgical Skills (BSS) ontwikkelen arts-assistenten in opleiding de basis van chirurgische technieken. In het regionaal onderwijs worden enkel de modules Fractuurleer en Gipstechnieken aangeboden. De overige modules zijn in CASH opgenomen.

Doelgroep

Het regionaal onderwijs is bestemd voor alle arts-assistenten in opleiding tot medisch specialist met de richting heelkunde, orthopedie, cardio-thoracale chirurgie, plastische chirurgie en urologie.

Daarnaast is het regionaal onderwijs in Nederland verdeeld in regio's. Het regionaal onderwijs dat vanuit VUmc wordt aangeboden valt onder regio I.
De volgende instellingen vallen onder regio I:

- Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar
- Rode Kruis Ziekenhuis
- Slotervaartziekenhuis
- Spaarne Gasthuis
- VU medisch centrum
- Westfriesgasthuis
- Zaans Medisch Centrum

Kosten

De kosten bedragen € 250,-.

Locatie

Tenzij anders vermeld vinden de cursussen plaats in Amsterdam UMC, locatie VUmc te Amsterdam.

Datum

Dinsdag 8 oktober 2019

Duur

De cursus bestaat uit één dagdeel, startend halverwege de middag en eindigt 's avonds.
De module Fractuurleer is een theoretisch gedeelte en de module Gipstechnieken is een hands-on workshop in de gipskamer.

Aantal deelnemers

Per cursus kunnen maximaal 12 deelnemers inschrijven. Een aantal weken voor de cursus ontvang je de nodige inhoudelijke informatie en instructie voor deelname.

Inschrijven

Per instelling is er een verantwoordelijke planner aangesteld die de jaarplanning van alle AIOS binnen de betreffende instelling regelt. Via deze planner wordt de planning voor de cursussen online ingevoerd via een groepsaccount. Eventuele wijzigingen en annuleringen kunnen niet online via de groepsaccount doorgegeven worden, deze dienen altijd gestuurd te worden aan regionaalonderwijs@vumc.nl. Per halfjaar wordt de groepsfactuur opgemaakt en verstuurd aan de instelling.

Neem contact op met je contactpersoon uit onderstaande tabel.

Naam Instelling E-mail adres
Paul van der Voort Spaarne Gasthuis voortvd@spaarnegasthuis.nl
Emma Bruns NWZ erj.bruns@nwz.nl
Pieter Haasnoot RKZ phaasnoot@rkz.nl
Robert-Jan Coelen SLZ robert-jan.coelen@slz.nl
Victor van Woerden VUmc plannercommontrunk@vumc.nl
Thomas Koedam WFG t.w.a.koedam@westfriesgasthuis.nl
Stijn Vlek ZMC stijn.v@zaansmc.nl

Zodra de planner zijn opleiding m.b.t. het Regionaal Onderwijs heeft afgerond, dient er nieuwe planner binnen de instelling aangesteld te worden en de VUmc Academie op de hoogte te brengen.

Evaluatie en kwaliteitsborging

Alle cursussen worden schriftelijk geëvalueerd. Ook is er tijdens de cursus ruimte voor feedback van aios. Het programma wordt getoetst op effectiviteit en tevredenheid van zowel aios als opleiders.

Organisatie en inlichtingen

VUmc Academie
Kim Oudejans & Maureen van Rooy
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam
Telefoon: 020 - 4448444
E-mail: regionaalonderwijs@vumc.nl

Annuleren

Bij verhindering dien je je door een collega te laten vervangen en deze mutatie schriftelijk door te geven aan regionaalonderwijs@vumc.nl. Annuleren kan per mail tot een maand voor aanvang van de cursus. Bij annulering tot deze datum wordt € 35,- aan administratiekosten in rekening gebracht. Na deze datum wordt het volledige inschrijfgeld aan de instelling doorbelast.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Secretariaat Regionaal Onderwijs