Symposium Continuïteit in de geboortezorg - het belang van een vertrouwde zorgverlener

Op 22 januari 2021 houdt prof. dr. Ank de Jonge haar oratie vanwege haar benoeming tot hoogleraar Verloskundige Wetenschap. Hieraan voorafgaand organiseren de afdeling Midwifery Science van Amsterdam UMC en de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen een symposium: Continuïteit in de geboortezorg - het belang van een vertrouwde zorgverlener.

Klik hier om het symposium en de oratie terug te kijken.

Het symposium, de oratie en de online receptie zijn online te volgen via Hopin. Hiervoor dient u eenmalig een account aan te maken via deze link. Dat kan al eerder of op de dag van het event zelf. Op de website klikt u rechts op 'Join Event' als u zich nog niet eerder heeft aangemeld. Indien u zich heeft aangemeld en u bezoekt de website op 22 januari, klikt u op de button 'Enter Event' om deel te nemen!

De oratie is openbaar en online buiten Hopin te volgen via VU Beadle’s Office.

Helpdesk Hopin

Tijdens het evenement kunt u, wanneer u problemen heeft met inloggen of andere technische vragen heeft, contact opnemen met de helpdesk van Hopin. Zij zijn te bereiken tussen 12.30-17.30 uur via telefoonnummer: 085 – 0170143.

 Hoe zit het met de beveiliging van de tool Hopin?

Hopin gaat goed met persoonsgegevens om en zullen deze nooit delen met een externe dienstverlener zonder je toestemming. Meer informatie over de privacy verklaring van Hopin kun je vinden op: https://hopin.to/privacy.

Tips:

Wij adviseren u om deel te nemen aan het event in Hopin op een laptop of computer via Google Chrome (versie 65 of hoger) of Mozilla Firefox (versie 70 of hoger. Wij raden deelnemen via Safari, Microsoft Internet Explorer en Edge af omdat deze browsers niet over de moderne webtechnologie beschikken die nodig is voor het uitvoeren van online evenementen in een webbrowser.

Wanneer u kijkt via een bedrijfsnetwerk (bijvoorbeeld VPN of Citrix) kan het voorkomen dat de toegang tot Hopin wordt geblokkeerd, zet dan uw VPN (of Citrix) uit of open de link via een ander (privé)apparaat.

Test vooraf via deze link of het technisch mogelijk is om het event vanuit uw locatie en met uw computer of laptop online te volgen. 

Datum

Vrijdag 22 januari 2021

Locatie en registratie

Gezien de huidige ontwikkelingen rondom COVID-19 wordt het symposium online georganiseerd. Deelname is gratis. Aanmelden kan via deze link. Inschrijven kan tot 20 januari 2021.

Kosten

Gratis deelname

Accreditatie

Kwaliteitsregister Verloskundingen: geaccrediteerd met 2 punten.
NVOG (Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie): 3 punten.

Reisbeurs

Ter gelegenheid van de oratie stelt AVAG een beurs van 5000 euro ter beschikking voor verloskundigen (in opleiding) voor werk of studie in het buitenland.
De inschrijving is gesloten. De winnaars zullen tijdens het symposium bekend worden gemaakt.

Organisatie

Elin Davies & Patricia de Waal, Events Center
Email: events@vumc.nl

Continue begeleiding tijdens de hele zwangerschap, geboorte en kraamperiode leidt tot betere ervaringen van vrouwen en gezondheidsuitkomsten. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ook in Nederland meer vrouwen begeleid worden door zorgverleners die ze kennen? Wat is daarin de rol van de verloskundige, de huisarts en de gynaecoloog?

Leer meer over het hoe en waarom van continuïteit van zorgverlener door experts uit binnen- en buitenland en ga erover met hen in debat.

Programma

12.30 – 12.45    Online platform open

12.45 – 12.50    Welkom en opening door de dagvoorzitter: Em. prof. Toine Lagro-Janssen

12.50 – 13.15    Is relationship based care protective in times of crises? Prof. Hannah Dahlen

13.15 – 13.20   Continuïteit in de Geboortezorg in de wereld Prof.dr. Jos van Roosmalen

13.20 – 13.45   Errors in translation: how midwifery continuity of care has been interpreted in policy and practice Prof. Soo Downe

13.45 – 14.00    Pauze

14.00 – 14.45    Debat onder leiding van Toine Lagro-Janssen over continuïteit in de geboortezorg; het belang van een vertrouwde zorgverlener
Prof. dr. Christianne de Groot, hoogleraar Verloskunde en Gynaecologie, Amsterdam UMC
Joyce Schouten, eerstelijns verloskundige, praktijk Verloskees, Groningen
Corlijn van Dijk, PA klinisch verloskundige, MSc physician assistant, UMC Utrecht
Anouk Kaiser, directeur Stichting Zelfbewustzwanger
Bahareh Goodarzi, docent verloskunde en promovenda, verloskundige n.p, MSc Health Management

14.45 – 14.55   Uitreiking reisbeurzen Dr. Wim Gorissen

14.55 – 15.00    Afsluiting Em. prof. Toine Lagro-Janssen

15.45 – 16.45   Oratie: “Tijd voor verloskundige zorg met vrouwen” Prof. dr. Ank de Jonge

Klik hier om het programma te downloaden

Op 22 januari 2021 houdt prof. dr. Ank de Jonge van 15.45 - 16.45 uur haar oratie in de Aula van de Vrije Universiteit Amsterdam vanwege haar benoeming tot hoogleraar Verloskundige Wetenschap. U kunt dit online bijwonen, de oratie is openbaar. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. De oratie is openbaar en online te volgen via VU Beadle’s Office.

Na de oratie vindt van 17.00 - 18.30 de online receptie plaats. De receptie is via Hopin te volgen, voor meer informatie kijk op tabblad Algemeen.

Cadeau
Ank wil geen cadeaus, maar zou heel blij zijn met een gift aan Stichting Awinbono. Deze stichting doet verloskundig werk in Noord-Ghana en is bezig om een kliniek op te zetten. De stichting is opgericht door een Nederlandse verloskundige en haar Ghanese man. Meer informatie over deze stichting vindt u op www.awinbono.nl.

Felicitatiepagina
We willen Ank graag verrassen met een goed gevulde felicitatiepagina. Op deze pagina kunt u een mooi bericht of iets anders feestelijks achterlaten.