Symposium Continuïteit in de geboortezorg - het belang van een vertrouwde zorgverlener

Op 22 januari 2021 houdt prof. dr. Ank de Jonge haar oratie vanwege haar benoeming tot hoogleraar Verloskundige Wetenschap. Hieraan voorafgaand organiseren de afdeling Midwifery Science van Amsterdam UMC en de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen een symposium: Continuïteit in de geboortezorg - het belang van een vertrouwde zorgverlener.

Gezien de huidige omstandigheden is besloten het symposium ook in hybride vorm aan te bieden. De hybride vorm houdt in dat een deel van de genodigden live in de zaal en een deel online bij de oratie en het symposium aanwezig zullen zijn.

Continue begeleiding tijdens de hele zwangerschap, geboorte en kraamperiode leidt tot betere ervaringen van vrouwen en gezondheidsuitkomsten. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ook in Nederland meer vrouwen begeleid worden door zorgverleners die ze kennen? Wat is daarin de rol van de verloskundige, de huisarts en de gynaecoloog?

Leer meer over het hoe en waarom van continuïteit van zorgverlener door experts uit binnen- en buitenland en ga erover met hen in debat.

.

Datum

Vrijdag 22 januari 2021

Locatie

Rosarium, Amstelpark 1, Europaboulevard, 1083 HZ Amsterdam

Kosten

Gratis deelname

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij de NVOG (Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie) en de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen).

Organisatie

Elin Davies & Patricia de Waal, Events Center
Email: events@vumc.nl

Programma

Het hybride programma komt zo spoedig mogelijk online.

Op 22 januari 2021 houdt prof. dr. Ank de Jonge van 15.45 - 16.45 uur haar oratie in de Aula van de Vrije Universiteit Amsterdam vanwege haar benoeming tot hoogleraar Verloskundige Wetenschap. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De oratie is openbaar, u hoeft zich hiervoor niet aan te melden. De officiële uitnodiging vindt u hier.

Ank wil geen cadeaus, maar zou heel blij zijn met een gift aan Stichting Awinbono. Deze stichting doet verloskundig werk in Noord-Ghana en is bezig om een kliniek op te zetten. De stichting is opgericht door een Nederlandse verloskundige en haar Ghanese man. Meer informatie over deze stichting vindt u op www.awinbono.nl.

Ter gelegenheid van de oratie stelt AVAG een beurs van 5000 euro ter beschikking voor verloskundigen (in opleiding) voor werk of studie in het buitenland. Lees hier alles over de voorwaarden.