Tracheacanule verzorgen (ZKH) - Zorgleren

De tracheacanule wordt ingebracht om een kunstmatige verbinding van luchtwegen met buitenlucht in stand te houden. Dit kan een tijdelijke of permanente canule zijn. Onderdeel van de verzorging is uitzuigen van de trachea. Dit is een Voorbehouden Risicovolle Handeling (Wet BIG).

De e-learning behandelt de basiskennis rondom het verzorgen van een patiënt met een tracheacanule en bestaat uit de volgende onderwerpen: relevante anatomie, de verschillende technieken voor een tracheostoma, indicaties en complicaties, materiaalkeuze, verzorgen en verwisselen binnen- en buitencanule, uitzuigen van de canule, verzorgen en fixeren tracheostoma. De e-learning sluit af met een toets.

Doelgroep

Verpleegkundigen

Doorlooptijd

Ca. 2 uur

Kosten

Medewerker VUmc: € 25,75
Geen medewerker VUmc: € 40,75

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser. Meer informatie hierover kunt u lezen in het bestand "Inloggen bij de digitale leeromgeving van de VUmc Academie.pdf".

Helpdesk

Bij problemen met inschrijven kunt u een e-mail sturen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan
Anneke van Dijk