Ventilator MAQUET SERVO-i

Schrijf je nu in

Het SERVO-i ventilatorsysteem van MAQUET wordt op de Intensive Care Unit (ICU) gebruikt voor de behandeling van patiënten met een falende of ontoereikende ademhaling. De veiligheid van de patiënt staat bij iedere behandeling voorop. De MAQUET SERVO-i moet daarom door getraind personeel bediend worden om complicaties door foutief gebruik te voorkomen. Volg daarom deze e-learning om te leren hoe je de MAQUET SERVO-i bedient.

De SERVO-i kent configuraties voor kinderen en volwassenen. Voor elke configuratie zijn de standaardinstellingen, schalen en beveiligingsfuncties aangepast aan het type patiënt. In de training leer je alles over de werking van de SERVO-i en de verschillende beademingsmodi.

In deze training leer je hoe je de MAQUET SERVO-i bedient. Hierbij wordt speciale aandacht besteed aan het instellen van de verschillende beademingsmodi en bijbehorende alarmgrenzen.

Inhoud

De training bestaat uit een theoriegedeelte en een oefengedeelte. Het theoriegedeelte is opgebouwd uit elf verschillende onderdelen. Je leert met welke menu’s toetsen en knoppen je deze ventilator bedient en welke algemene en specifieke functies de ventilator kent. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn: in bedrijf stellen, het instellen van verschillende beademingsmodi, alarmgrenzen, meetwaarden en het aanpassen van curves. De waarschuwingen en alarmen worden behandeld inclusief de bijbehorende geluiden. Ook leer je hoe je het logboek kunt raadplegen. Het oefengedeelte bestaat uit een diagnostische toets, waarmee je jouw opgedane kennis kunt toetsen. De toets bestaat uit simulatie- en meerkeuzevragen.

Doelgroep

Verpleegkundigen en arts(-assistenten) op de IC. Deze training is bedoeld voor een ieder die met de MAQUET SERVO-i werkt of gaat werken, met inachtneming van de Wet BIG (met name Hoofdstuk 4, Voorbehouden handelingen, Artikel 35).

Kosten

Voor VUmc Medewerkers € 15,50
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag betaald moet worden uit het afdelingsbudget of dat u via iDeal het bedrag zelf voorschiet om later te laten vergoeden uit uw persoonlijk budget. U dient vooraf met uw leidinggevende te overleggen over de aanschaf van één van deze producten en de financiering daarvan.

Voor Klanten van VUmc Academie € 26,00
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag in rekening gebracht kan worden aan uw instelling of dat u via iDeal het bedrag zelf betaald.

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser, zoals Internet Explorer, en een Flashplayer. De handleiding over inloggen kunt u downloaden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

VUmc Academie

Misschien ook interessant?

 1. Zomerworkshop: De beste zijn? Een kwestie van werkplek leren!
  Bekijk
 2. In de gezondheidszorg is “the professional in the lead” een goed uitgangspunt. Echter, de van de is...
  Bekijk
 3. Op dit moment heeft één op de negen Nederlanders bij overlijden dementie. De komende decennia zal...
  Bekijk
 4. Amstel Academie organiseert bijscholingen over cardiothoracale chirurgie (voor operatieassistenten...
  Bekijk