Werken vanuit essentie: teamleiders van Amsterdam UMC

Schrijf je nu in

Goed leiderschap is geen truc, maar kun je wel ontwikkelen. In deze cursus leer je als teamleider over authentiek leiderschap. Met deze manier van aansturen leer je onder meer om anderen te inspireren en een vertrouwenssfeer te creëren waarin zowel jij als je medewerkers zich optimaal kunnen ontplooien.

Schrijf je nu in

Ook beschikbaar als Incompany training

Leiderschap kun je niet aanleren, het is geen trucje. Authenticiteit is immers een belangrijk kenmerk van leiderschap. Je kunt het wel ontwikkelen wanneer het verlangen ernaar aanwezig is.

Authentiek leiderschap kenmerkt zich door voortdurend en actief zoeken naar verbinding met het grotere geheel, met anderen en met jezelf. Dat betekent concreet verantwoordelijkheid nemen voor het gemeenschappelijke doel, In verbinding met anderen een balans vinden tussen geven en eisen, en als leidinggevende weten wie je bent, waarvoor je staat en aanspreekbaar zijn op je gedrag. Zo creëert leiderschap een sfeer van ruimte en vertrouwen waarin iedereen zich optimaal kan ontplooien. Essentieel voor de ontwikkeling van een eersteklas, duurzaam succesvolle organisatie.

Ontwikkelingen op divers gebied doen een appèl op onze leidinggevenden: de Alliantie VUmc/AMC is van invloed op hoe we zaken organiseren, digitale innovatie stelt andere eisen aan onze werkwijzen, en hoe we tegen patiënten en gezondheidszorg aankijken verandert. Als leidinggevende speel je een belangrijke rol in deze veranderingsprocessen. Je bent richtinggevend, inspirerend en faciliterend voor medewerkers. Dat vraagt om mensen die voorop willen lopen in authentiek en verbindend leiderschap. Leiders die bereid zijn tot zelfreflectie, die daadkrachtig zijn, hun nek durven uitsteken en die willen pionieren. Leiders die buiten de gebaande paden durven gaan en laten zien dat het anders kán.

Een vertrouwde setting

In de leergang bieden we je een veilige omgeving waarin plaats is voor essentiële vragen die je bezighouden. We prikkelen je op meerdere dimensies: cognitief, emotioneel, spiritueel en fysiek. En we geven je de ruimte om te ontdekken hoe deze dimensies een rol kunnen spelen in de praktijk van het leidinggeven. Er is tijd voor rust, reflectie en ontspanning omdat we ervaren dat vertraging een middel is om patronen los te leren laten en slapende bronnen wakker te maken. Kortom, een sfeer waarin je volledig tot je recht kunt komen.

De leergang geeft vorm aan het gedachtegoed van de Innerlijke Krijger®. Het is een krachtig programma, gericht op persoonlijke bewustwording en de mogelijkheid leiderschap te verdiepen en waarin de directe ervaring centraal staat. Wanneer mensen aan den lijve ervaren, voelen wat hen ten diepste beweegt, wat hen hiervan afhoudt en wat het effect daarvan is op henzelf en op anderen, kan er een omgekeerde beweging ontstaan: het bewustzijn en het lef om je hart en je eigen waarheid te volgen, te zien wat nodig is (voor de organisatie) en wat hier zelf aan bij te willen dragen.

De leergang bestaat uit twee keer een 2-daagse met avond programma en overnachting, een coachgesprek en een terugkomdag met diner.

1e 2 -daagse: Waarnemen van wie je geworden bent; je overlevingsmechanismen en in contact komen met je essentie.

2e 2 daagse            Opruimen van emotionele en mentale belemmeringen om te komen tot authentieke kracht en waarachtig leiderschap.

Terugkomdag         Oogsten en verankeren

In de tweede 2 daagse  en op terugkomdag schuift een gast(trainer) aan om vanuit eigen passie een bijdrage te leveren

Alle bijeenkomsten vinden plaats in conferentiecentrum Samaya in Werkhoven.

Zie ook www.deinnerlijkekrijger.com

Doelgroep

Deze leergang is bedoeld voor functieniveau 'teamleiders' van Amsterdam UMC. 

Uit een intakegesprek blijkt of de leergang aansluit bij je eigen wensen over persoonlijke vorming.

Voor leidinggevenden die

  • weten dat het anders kan en nieuwsgierig zijn
  • het lef hebben om meer kanten van zichzelf te ontdekken en ontwikkelen
  • op zoek zijn naar inspiratie en anderen willen inspireren
  • een voorbeeldfunctie in de organisatie willen vervullen

Aantal deelnemers

10 - 12 deelnemers

Kosten

Deze leergang wordt centraal gefinancierd in 2019.

Locatie

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het Conferentiecentrum Samaya in Werkhoven.
Hollendewagenweg 20, 3985 SG in Werkhoven.

Data in 2019:

·         Donderdag 23 en vrijdag 24 mei 2019

·         Dinsdag 2 en woensdag 3 juli 2019

·         Terugkomdag (met diner) vrijdag 3 april 2020

Duur

11 maanden:

  • 2 blokken van 2 dagen met overnachting (5 dagdelen)
  • 1 coachgesprek
  • 1 terugkomdag

Intakegesprek

Voorafgaand aan de inschrijving vindt een intakegesprek plaats met de Inez Dirkzwager. Neem hiervoor contact op met Inez Dirkzwager per e-mail: i.dirkzwager@vumc.nl of telefoonnummer 06-23728773.

Quotes voor leergang WvE voor Teamleiders

"Ik ben er met een dubbel gevoel ingestapt, past dit wel bij me zo stil staan bij mezelf? Ik heb bewust gekozen door te gaan. Dit heeft me heel veel gebracht en ik ben veel bewuster van mijn handelen en het effect hiervan op mijn omgeving.   Ik ben zeer positief over de leergang."
"Om zo open met collega's te kunnen zijn, mijn twijfels en dillema's te kunnen delen en het te hebben over wezenlijke vragen, vond ik indrukwekkend, inspirerend en stimulerend. Fijn netwerk erbij."
"Ik ben op een andere, creatievere, opener manier naar mezelf en de organisatie gaan kijken. Ik kan betere keuzes maken voor mezelf en voor het team. Ik ben duidelijker, steviger en ga confrontaties niet uit de weg. Ik weet dat het anders kan en dat geeft energie."
"Iedereen moet deze training gaan doen, juist als je al een tijdje leiding geeft en het is een goede aanvulling op mijn managementopleiding. Het heeft mij doen stil staan en opnieuw geïnspireerd."

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Inez Dirkzwager