Geert Kazemier ontvangt ‘2 handen op 1 buik award’

Gepubliceerd op: 14-01-2019

Geert Kazemier ontvangt ‘2 handen op 1 buik award’

Oncologisch chirurg Geert Kazemier is de trotse winnaar van de ‘2 handen op 1 buik award’. De prijs, een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting, wordt uitgereikt aan de arts die ‘samen beslissen’ met de patiënt het beste toepast in zijn werk. In november konden patiënten hun behandelend arts nomineren voor deze award. Uit 228 inzendingen bleef een top-5 over en uit die vijf werd Geert Kazemier uiteindelijk tot winnaar gestemd.

Patiënte Geneviève nomineerde Kazemier: “Het feit dat Geert Kazemier niets onbesproken laat, heeft mij enorm geholpen. Hij houdt niet alleen in de gaten hoe het fysiek met me gaat, maar peilt ook wat het proces met me doet. Eind 2014 kreeg ik te horen dat ik galwegkanker heb, inmiddels zijn we verschillende medische ingrepen verder, met als belangrijkste resultaat dat ik er nog steeds ben. Zonder dokter Kazemier zou dat anders zijn geweest. Ik ben hem daar zeer dankbaar voor.”

Geert Kazemier was blij verrast toen hij vandaag op zijn werk met de award werd overvallen. “Ik vind samen met patiënten beslissen erg belangrijk, ik wil er zeker van zijn dat zij achter de keuzes staan die we samen maken. Dat ‘samen’ staat voor mij centraal. Dat mijn patiënten dat waarderen en Geneviève mij om die reden heeft genomineerd voor deze award is een prachtig compliment. Vanzelfsprekend is het dan helemaal een verrassing en ook een eer deze award ook daadwerkelijk van haar in ontvangst te mogen nemen. ”

Gepubliceerd op: 14-01-2019