Het grote MS-congres ECTRIMS dit jaar virtueel – MSVIRTUAL2020

Gepubliceerd op: 10-09-2020

Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september is het jaarlijkse internationale wetenschappelijke MS-congres ECTRIMS. Het zou in Washington plaatsvinden, maar door de coronapandemie is het een virtueel evenement geworden.  MS-onderzoekers van het MS Centrum Amsterdam hebben dit jaar één presentatie en maar liefst 28 posters. Volg het twitterkanaal @MScentrum020 tijdens #MSVIRTUAL2020.

Naast de 28 posters waarbij de Amsterdamse onderzoekers zelf presenteren, zijn er ook nog 9 posters van internationaal onderzoek waaraan Amsterdamse MS-onderzoekers hebben meegewerkt. Zij zijn dan coauteur. Dit geeft aan hoe internationaal we samenwerken op het gebied van MS.

Alle presentaties en posters waar Amsterdams MS-onderzoekers aan meedoen staan in dit overzicht.

‘Posters’

Normaalgesproken zijn posters op congressen ook echt posters in groot formaat die in grote hallen hangen. De onderzoekers staan dan meestal een sessie van een paar uur bij hun poster om vragen van collega onderzoekers te beantwoorden. Omdat alles nu online gebeurt, maken onderzoekers met een ‘poster’ een korte presentatie van maximaal 10 PowerPoint slides. De bezoekers van het congres kunnen die slides het gehele congres bekijken.

Presentatie

Marloes Hagens heeft dit jaar als enige onderzoeker van het MS Centrum Amsterdam een presentatie. Op zaterdag om 15.30 uur (CEST) vertelt zij thuis vanachter haar computer aan alle inloggende deelnemers van het congres over haar onderzoek naar het gebruik van PET-CT bij MS. Er zijn dit jaar veel minder sessies met presentaties, daarentegen zijn er veel meer poster presentaties.

Op zaterdag 26 september is er nog een kort ECTRIMS programma over de laatste ontwikkelingen en COVID-19 bij MS. Het programma en samenvattingen van presentaties en posters zijn te bekijken op de website van MSVIRTUAL2020.

Presentaties en posters

Gepubliceerd op: 10-09-2020