Kenniswaaier JGZ

Gepubliceerd op: 04-05-2021

Op 16 april 2021 heeft ZonMw tijdens de AJN-dag en de Expertisedag voor de Jeugdverpleegkundige de JGZ kenniswaaier gelanceerd.

Nieuwe inzichten toegankelijk

Afgelopen jaren ontwikkelden vele projectleiders, onderzoekers en organisaties in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) samen met ZonMw kennis en richtlijnen voor de JGZ. Dit leverde een schat aan nieuwe inzichten op die de JGZ helpt anticiperen op nieuwe vraagstukken. Om deze opbrengsten toegankelijk en bruikbaar te maken voor alle JGZ-professionals zijn deze gebundeld in een kenniswaaier.

Praktisch hulpmiddel

De resultaten zijn ondergebracht in tien herkenbare thema’s voor de JGZ zoals bijvoorbeeld psychosociale gezondheid, sociaal domein of prenatale zorg. De kenniswaaier en bijbehorende digitale publicatie zijn bedoeld als praktisch hulpmiddel voor de JGZ-professional en biedt concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan met de innovaties, nieuwe werkwijzen, methodieken en tools. Bekijk hier het filmpje met uitleg hoe je de waaier kunt gebruiken.

Bijdrage Academische Werkplaats

Vanuit de Academische Werkplaats droegen wij met enkele projecten bij aan nieuwe inzichten. In de digitale kenniswaaier vind je bijvoorbeeld dit interview  over VoorZorg in het sociale domein en staat dit filmpje over regionale samenwerking voor kinderen met psychosociale problemen naar aanleiding van het CenA team in Gooi en Vechtstreek. Ook Samen Gezond Groot over leefstijladvies voor 0-4 jarigen en de M@ZL app voor ziekteverzuim waren ZonMw projecten voor de JGZ.

Ben je benieuwd naar de kenniswaaier en wil je deze ontvangen? Via het formulier in de digitale publicatie kan deze kosteloos worden aangevraagd.

Gepubliceerd op: 04-05-2021