Medisch oncoloog Sarah Derks aanstelling bij Oncode Institute

Gepubliceerd op: 28-11-2018

Satrah Derks

 Sarah Derks is een van de zeven jonge talentvolle vrouwelijke wetenschappers die zich als Junior Investigator aan zal sluiten bij Oncode. Ze is op basis van haar track record, onderzoeksgebied en potentiële bijdrage aan de missie van Oncode geselecteerd uit een totaal van 56 ingediende voorstellen. Op 1 januari 2019 start zij bij Oncode.

Van het laboratorium naar de patiënt

Sarah Derks doet onderzoek naar maag-slokdarm kanker: “Met hulp van het Oncode Female Junior investigator programma hoop ik in de komende jaren nieuwe methodes te ontwikkelen om de tumoren die in de patiënt groeien buiten het lichaam te bestuderen en te bepalen hoe kankercellen het afweersysteem onderdrukken. Als medisch oncoloog en onderzoeker hoop ik een solide brug te vormen tussen het laboratorium en het ziekenhuis en ervoor te zorgen dat nieuwe ontdekkingen op een zo kort mogelijke termijn getest kunnen worden in de kliniek.”

Maag-slokdarm kanker is een agressieve vorm van kanker die zich helaas kenmerkt door een beperkte kans op overleven. Om de behandeling van deze ziekte te verbeteren is het nodig eerst een beter begrip te krijgen van de processen in en rond de kankercellen die ervoor zorgen dat de huidige therapie niet goed werkt. Vervolgens is het zaak deze kennis te gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe vormen van therapie.

Vrouwelijke onderzoekstalenten bij Oncode

Het Female Junior Investigator programma binnen Oncode is opgezet om jonge vrouwelijke onderzoekstalenten in een vroeg stadium van hun carrière te ondersteunen. Tot en met 2022 krijgen de onderzoekers jaarlijks 150.000 euro voor hun onderzoek.

Gepubliceerd op: 28-11-2018