METC AMC en METc VUmc gaan samen verder als METC Amsterdam UMC

Gepubliceerd op: Fri Dec 09 11:13:00 CET 2022

METC AMC en METc VUmc gaan per 1 januari 2023 samen verder als METC Amsterdam UMC. Dit houdt in dat uw indieningen voortaan door een gezamenlijke commissie beoordeeld worden.

LET OP! Na 1 januari is de informatie op deze webpagina's van METc VUmc niet meer actueel. Daarom kunt u vanaf 1 januari 2023 terecht op: https://metc.amsterdamumc.org/

Aanpassing indieneisen en werkwijzen

Via bovenstaande internetpagina zullen wij u zoveel mogelijk informeren over wijzigingen in verplichte documenten bij de indiening van nieuwe onderzoeksvoorstellen en amendementen. Hierbij streven wij ernaar de administratielast voor u zo veel mogelijk te verminderen waarbij een aantal (lokale) documenten niet meer voorgelegd hoeft te worden. Om de overgangsfase te vergemakkelijken zullen indieningen met de nu gangbare documenten voorlopig gewoon in behandeling worden genomen na 1 januari 2023.

Research Manager

De digitale indiening van dossiers via Research Manager blijft in de basis hetzelfde. Wij zullen bijvoorbeeld de keuze voor METC AMC of METc VUmc verwijderen, maar verder verandert er voor u niets in de toegang tot uw account en bijbehorende dossier(s).

Kerstreces

LET OP: Tussen Kerst en Oud en Nieuw zullen er geen vergaderingen plaatsvinden. Dat houdt in dat WMO protocollen die na 4 december worden ingediend in het nieuwe jaar ter vergadering zullen komen. Voor niet-WMO en biobank protocollen geldt 15 december als deadline. 

Tot slot

Het samengaan van de METC’s en de ondersteunende teams is een belangrijke stap in het komen tot een geharmoniseerd Amsterdam UMC. Wij doen ons best om de overgang naar METC Amsterdam UMC zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hierbij vragen wij uw begrip voor het feit dat u mogelijk wat langer moet wachten op vragen en antwoorden vanuit de commissie of dat zaken anders verlopen dan u mogelijk gewend bent.

Met vriendelijke kerstgroet,
Bureau METc VUmc

Gepubliceerd op: Fri Dec 09 11:13:00 CET 2022