Nieuw document: Checklist WMO-indieningen METc VUmc

Gepubliceerd op: Thu Jun 24 13:15:00 CEST 2021

Wilt u de beoordeling van uw WMO-plichtige studie bespoedigen en wilt u vooral inhoudelijk commentaar en minder administratieve opmerkingen van de METc VUmc ontvangen? Wilt u weten waar het bureau van de METc VUmc zoal op let bij de beoordeling van het onderzoeksdossier?

Volg dan onze checklist WMO-indieningen METc VUmc!

Bij de beoordeling van WMO-plichtige studies controleert het bureau van de METc VUmc in alle ingediende documenten verschillende administratieve en juridische punten. Tot nu toe werden deze punten namens de METc VUmc als opmerkingen teruggekoppeld aan de onderzoekers, met als resultaat dat er regelmatig tientallen commentaarpunten worden teruggekoppeld. Om het commentaar van de METc VUmc zo veel mogelijk medisch-ethisch – en dus inhoudelijk – te houden, hebben wij besloten onze checklist met u te delen. Voortaan moet u de controle van de administratieve punten zelf uitvoeren.

De METc verzoekt u om ieder punt in de checklist WMO-indieningen METc VUmc na te lopen en te verwerken in de documenten van uw indiening. Mochten er punten uit de checklist niet in de ingediende documenten verwerkt zijn, dan krijgt u het verzoek de checklist (nogmaals) na te lopen alsnog als commentaarpunt teruggekoppeld.

Naast de checklist kunt u op onze website ook informatie vinden over welke documenten moeten worden ingediend voor een WMO-plichtige studie en hoe deze documenten moeten worden ingediend. Hiervoor verwijst de METc u graag door naar de “Lijst verplichte documenten WMO oordeel”.

Beide documenten zijn te vinden op onze website: https://www.vumc.nl/research/overzicht/medisch-ethische-toetsingscommissie/wmo/documenten.htm

Meer informatie over het indienen van WMO-plichtig onderzoek: https://www.vumc.nl/research/overzicht/medisch-ethische-toetsingscommissie/wmo/indienen.htm

Gepubliceerd op: Thu Jun 24 13:15:00 CEST 2021