Radboudumc - Wachtlijst kinderen en jongeren

Gepubliceerd op: 14-01-2020

Op de website van Radboudumc is aangegeven dat transgenderzorg aan kinderen en jongeren per 1 maart 2020 zal worden opgestart binnen Radboudumc. 

In de eerste 6 maanden van openstelling zal Radboudumc eerst kinderen en jongeren die op de wachtlijst staan bij het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie (KZcG) in Amsterdam gaan oproepen. Kinderen en jongeren tot en met 15 jaar oud die op de wachtlijst staan van het KZcG, worden hiervoor actief benaderd door het KZcG. Op deze manier kunnen zij een keuze maken voor het centrum waar zij gezien willen worden. Kinderen en jongeren worden op volgorde van hun wachttijd binnen KZcG benaderd.

Vanaf 1 maart 2020 is het ook mogelijk om zelf aan te melden bij Radboudumc. Radboudumc zal vanaf september 2020 kinderen en jongeren oproepen vanaf deze wachtlijst.

Kinderen en jongeren die momenteel in zorg zijn bij het KZcG en deze zorg willen voortzetten bij Radboudumc, kunnen dit vanaf maart 2020 aangeven bij hun huidige zorgverlener. Deze zal dit proces begeleiden.

Gepubliceerd op: 14-01-2020