Opleiding Horizontaal Toezicht groot succes!

23 april 2018

HTZ logo

HTZ foto lesdag 1 2018

Maandag 16 april was de eerste dag van de opleiding Horizontaal Toezicht. Met maar liefst 52 deelnemers vanuit ziekenhuizen en zorgverzekeraars was de eerste dag van de 4-daagse opleiding een groot succes. Inmiddels zijn er al aanmeldingen voor de tweede opleiding in het najaar. 

Ziekenhuizen en zorgverzekeraars bereiden zich samen voor op Horizontaal Toezicht. Kennis en 'best practices' vanuit ziekenhuizen en zorgverzekeraars worden gecombineerd met de onderwijskundige kwaliteiten van VUmc Academie in een tweetal opleidingen: een 4-daagse opleiding en een 1-daagse introductiecursus.

Zowel in de 4-daagse opleiding als in de 1-daagse introductiecursus wordt gebruikt gemaakt van het principe van Team Based Learning. Dit is een werkvorm waarin leren plaatsvindt aan de hand van echte casuïstiek in kleine groepen. Hierdoor krijgen de doelgroepen inzicht in elkaars werkzaamheden zodat het leerrendement groot is. Tijdens de opleidingen worden ook vaardigheden geleerd om de producten van Horizontaal Toezicht toe te kunnen passen in de praktijk en om het gesprek tussen zorgverzekeraar en ziekenhuis goed te laten verlopen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de websites van Vumc Academie en Horizontaal Toezicht Zorg.

HTZ artikel 1

HTZ artikel 2

HTZ artikel 3

bron: Origineel

printen