VUmc onderwijsmagazine #6

24 juli 2018

onderwijsmagazine-6 

Lees hier de zesde editie van het VUmc onderwijsmagazine.

In dit nummer:

boerChrista Boer, nieuwe opleidingsdirecteur
Christa Boer is deze maand gestart bij VUmc als opleidingsdirecteur van VUmc School of Medical Sciences. "De arts van de toekomst zal een heel andere zijn dan de arts die we nu opleiden. Computers gaan taken overnemen, programma's kunnen bijvoorbeeld al beter breuken diagnosticeren dan dokters".

studentStudenten aan het woord
Uit onderzoek blijkt dat 45 procent van de geneeskundestudenten na hun studie niet-patiëntgebonden werkzaamheden overweegt. Hoe zit dat met ons eigen VUmc-kroost? Endry Lim (22), masterstudent, doet eigenlijk gewoon alles. "Dat is ook het mooie van arts zijn. Je bent niet alleen dokter, je kunt ook lesgeven, onderzoek doen, in commissies zitten".

WestermanIn gesprek met Michiel Westerman
"Leiden we artsen wel op voor het werk dat ze moeten doen?" Dat vroeg Michiel Westerman, arts en onderzoeker bij VUmc, zichzelf af. Had hij hier een promotie-onderwerp te pakken? Toen na enig spitwerk bleek dat er vrijwel niets over de transitie van arts-assistent naar specialist bestond en er jaarlijks 1 miljard euro gaat naar de medische vervolgopleidingen, was het helder: een onderwerp om je tanden in te zetten.

meelopen 6Meelopen met
Drie eerstejaars geneeskundestudenten zitten in de collegezaal als Yolande Voskes binnen komt lopen. Yolande werkt als universitair docent ethiek en onderzoeker bij VUmc. Ook coördineert zij het ethiekonderwijs binnen de geneeskundeopleiding. Nog voor ze haar tas heeft neergezet grijpen twee studenten hun kans. "Mogen we wat vragen?" Yolande knikt.

bron: Origineel

printen