VUmc-neurowetenschapper Hanneke Hulst lid van De Jonge Akademie

13 november 2017

De Jonge Akademie heeft dr. Hanneke Hulst samen met negen talentvolle wetenschappers gekozen om haar gelederen te versterken. Hulst doet onderzoek naar cognitieve stoornissen bij mensen multiple sclerose (MS) en stelt dat we meer kunnen doen tegen deze problemen dan enkel tips-en-trucs aanleren. Op 26 maart 2018 zal zij officieel geïnstalleerd worden.

De Jonge Akademie is binnen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen een zelfstandig en innovatief platform van jonge topwetenschappers. De leden zijn stuk voor stuk buitengewone onderzoekers met een brede belangstelling voor wetenschapsbeoefening en wetenschapscommunicatie. Het lidmaatschap duurt vijf jaar.

Hanneke Hulst web

(foto: Dirk de Jong)

Dit schrijft de KNAW over Hanneke Hulst:
Hersenwetenschapper Hanneke Hulst (1983) is gespecialiseerd in de ziekte multiple sclerose (MS). Ze doet onderzoek naar cognitieve stoornissen bij mensen met MS en stelt dat we meer kunnen doen tegen deze problemen dan enkel tips-en-trucs aanleren. Zo onderzocht zij samen met Stichting Dance for Health de effecten van een dansprogramma op de cognitieve functies van mensen met MS. Hanneke Hulst is een fervent voorstander van interdisciplinair onderzoek en van communicatie met het algemeen publiek en patiënten. Ze schrijft columns over de mens achter de ziekte en publiceerde het boek 'Cognitie, ván wetenschappers vóór mensen met MS en hun omgeving', met daarbij een dvd voor hen die moeite hebben met lezen. Haar droom voor de toekomst is 'dat maatschappelijke debatten over vaccinatie, migratie en integratie, opwarming van de aarde,  of nationalisme versus globalisme, gestoeld zijn op meer dan 'zomaar een mening'.

Op de website van de KNAW staan alle nieuwe leden.

bron: Dienst communicatie

printen