Ajax ePlayers geven Masterclass in de nieuwe Chill Out van Kinderstad

19 juli 2017

Woensdag was de FIFA 17 Kick off in samenwerking met de Ajax Foundation in de nieuwe Chill Out van VUmc Kinderstad! De twee ePlayers van Ajax, Koen Weijland en Dani Hagebeuk, waren aanwezig om een masterclass te geven.

De middag wordt afgetrapt door Marijke Peer, stadhouder van Kinderstad, ze heet iedereen welkom en vraagt aan de ePlayers of ze nog een droom hebben. "Als kind droom je ervan om bij Ajax te voetballen, en die droom is nu toch een soort van uitgekomen" vertelt Koen trots. Op zijn 17e was hij voor de eerste keer kampioen geworden met het spelen van de game. Daarna werd hij nog een aantal keer kampioen en contracteerde Ajax hem. Dani kwam daar later ook bij. "Ik wil nog even zeggen dat ik het super leuk vind om hier te zijn!" zegt Koen voordat er gespeeld gaat worden.

Ajax ePlayers in Kinderstad 3

Er zijn veel kinderen aanwezig, de meesten dragen een Ajax shirt met op de rug 'Appie'. En Appie wordt zeker niet vergeten. Er hangt een wit Kinderstad t-shirt waar iedereen zijn naam op mag schrijven. Dat shirt wordt vervolgens meegegeven aan Ajax om naar Appie te brengen en hem te steunen. "Jullie weten tenslotte wat het is om te knokken" besluit Marijke.

Ajax eplayers in kinderstad 1

Er worden korte wedstrijden gespeeld in tweetallen en de middag werd om 16.30 afgesloten met een groepsfoto en handtekeningen. Met deze middag is ook de nieuwe Kinderstad Chill Out belevingsruimte officieel geopend. Deze nieuwe loungeplek is speciaal ingericht voor de jeugd. 

bron: Origineel

printen