VUmc werkt mee aan EO-kinderprogramma over tieners met kanker

13 februari 2017

In het nieuwe EO-kinderprogramma 'Hallo, Ik Heb Kanker' filmen vier tieners hoe hun leven met kanker eruitziet. Het programma wordt 5 dagen achter elkaar uitgezonden vanaf maandag 13 februari, om 17.15 uur. Een van de kinderen is Julian. Hij heeft hersenstamtumor (DIPG) en is patiënt bij dr. Dannis van Vuurden van VUmc. In het programma is onder meer te zien dat Julian zijn dokter bezoekt, in het scanapparaat gaat en in het ziekenhuis de uitslagen hoort van onderzoeken.

EO_Julian_print-20-(3)In ons land krijgen jaarlijks 550 kinderen tussen nul en achttien jaar een vorm van kanker. Hoofdpersonen Catherine, Daimon, Julian en Rachel weten wat het is om met deze ziekte te leven. In 'Hallo, Ik Heb Kanker' filmt het viertal hun mooie en moeilijke momenten. We zien tranen van blijdschap en van verdriet, momenten van angst, maar ook momenten van geloof en vertrouwen. 'Hallo, Ik Heb Kanker' is een eerlijk en ontwapenend programma over vier tieners bij wie soms de ziekte alle aandacht vraagt, maar soms ook heel gewone 'tienerissues' belangrijk zijn.

Taboe bespreekbaar maken
'We willen het onderwerp kanker bespreekbaar maken', vertelt presentatrice Anne-Mar. 'Iedereen kent wel iemand met kanker, maar hoe is het om kanker te hebben? Er direct naar vragen, is vaak spannend.' Anne-Mar is erg onder de indruk van Catherine, Daimon, Julian en Rachel: 'Ze laten op een heel eerlijke manier zien wat het met je doet als je hoort dat je kanker hebt. Hoewel het soms mega zwaar voor ze is, hebben ze een enorme veerkracht. Ik vind dat zo bijzonder!'

bron: Origineel

printen