Beleef wetenschap met VUmc-onderzoekers

26 september 2017

Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie, opent op zaterdag 7 oktober om 12:00 uur het VUmc/VU-Weekend van de Wetenschap. De landelijke ambassadeur van dit evenement laat je op een bijzondere manier meekijken naar hersenen. Op de VUmc-wetenschapsmarkt kan je door een microscoop kijken naar hersencellen en zie je hoe ze er in 3D uitzien met MRI-beelden. Tijdens het Weekend van de Wetenschap kunnen kinderen vanaf 6 jaar, hun families en andere geïnteresseerden een kijkje nemen achter de schermen en kennismaken met wetenschap en technologie.

15 Simulatielab DD353945 goed formaat

Leren reanimeren
Het ADAM Simulatielab opent dit jaar voor het eerst zijn deuren voor bezoekers. Bezoek hier een nagebouwde operatiekamer en kijk mee bij het onder narcose brengen van een levensechte pop. En leer reanimeren op een levensechte pop in de nagebouwde spoedeisende hulp.

Microscoop voor superkleine cellen
Bekijk de bouwstenen van je lichaam (eiwitten) door de superresolutiemicroscoop. De eiwitten zijn zichtbaar door speciale lichtgevende stofjes. Met deze microscoop kunnen onderzoekers ook levende cellen bekijken.

Kom het lichaam ontdekken van top tot teen
Wil jij zien hoe de kleinste bloedvaten er uit zien? Bacteriën en spuug van dichtbij bekijken? Testen hoe het met jouw gehoor zit of hoe goed jouw geheugen en concentratie zijn? Kom het ontdekken bij de VUmc-wetenschapsmarkt op de eerste verdieping van het VU-hoofdgebouw.

2017-09-26 Medisch tekenen
VUmc en de VU
Dankzij de enthousiaste inzet van onze VUmc- en VU-wetenschappers kan het publiek dit jaar meer dan 50 verschillende activiteiten bezoeken: van een rondleiding door het ADAM Simulatielab, een spel over erfelijkheid en genen, een film over darmkanker, DNA isoleren uit je speeksel tot je balans testen in het Virtual Reality Looplab. Het VUmc/VU-Weekend van de Wetenschap is een samenwerking tussen VUmc en de VU.

Informatie
Het VUmc/VU-Weekend van de Wetenschap vindt plaats op 7 oktober van 12:00 - 17:00 uur in en rondom het VU-hoofdgebouw, de Boelelaan 1105. Alle activiteiten van VUmc staan op www.vumc.nl/afdelingen/weekendvandewetenschap. En bekijk het hele programma op: www.vu.nl/wvdw. De toegang is vrij. Let wel: voor sommige activiteiten kun je op de dag zelf gratis tickets halen.

Lees hier het verslag van vorig jaar.

bron: Origineel

printen