Gemeente verhoogt parkeertarieven rondom VUmc

27 februari 2017

De parkeertarieven op de openbare weg in de directe omgeving van VUmc worden vanaf maandag 6 maart a.s. verhoogd naar € 3,00 per uur.

Reden voor deze tariefsverhoging is dat de beschikbare straatparkeerplaatsen op dit moment veelal de hele dag worden gebruikt voor langdurig parkeren. Daar zijn de straatparkeerplaatsen niet voor bedoeld. En dit leidt tot een te hoge parkeerdruk, zoekverkeer en heeft daarmee een ongunstig effect op de bereikbaarheid van het gebied (zowel voor permanente gebruikers als bezoekers aan het gebied). Door het hogere tarief wordt het langdurig straat parkeren ontmoedigd. Langparkeerders kunnen uitwijken naar de aanwezige parkeergarages in het gebied.

Het nieuwe tarief van € 3,00 per uur geldt van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 19:00 uur. Buiten deze tijden is parkeren op straat gratis.

De verschillende parkeertarieven op de openbare weg rondom VUmc per deelgebied zijn:

  • Gebied Zuid 6: ring A10 - Parnassusweg - Buitenveldertselaan - A.J. Ernststraat - Gaffelaarspad - Jachthavenweg van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 19.00 uur
    € 3,00 per uur. U betaalt vooraf. Na 19.00 uur en in het weekend is het parkeren op de openbare weg gratis.
  • Gebied Zuid 7: ten zuiden van de A. J. Ernststraat t/m de Van Nijenrodeweg  van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 19.00 uur € 1,40  per uur met een maximale parkeerduur van 3 uur. Na 19.00 uur en in het weekend is het parkeren op de openbare weg gratis. Na 19.00 uur en in het weekend is het parkeren op de openbare weg gratis.
  • Gebied Zuid 7: ten zuiden van de Van Nijenrodeweg van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 19.00 uur € 1,40  per uur, geen parkeerduurbeperking. Na 19.00 uur en in het weekend is het parkeren op de openbare weg gratis. Na 19.00 uur en in het weekend is het parkeren op de openbare weg gratis.

Gratis parkeren overdag is alleen mogelijk ten zuiden van de Kalfjeslaan en op de parkeerweide bij de hoofdingang van het Amsterdamse Bos (afgesloten t/m 10.00 uur 's ochtends)

Kijk voor meer informatie over parkeermogelijkheden en tarieven in Amsterdam op de speciale pagina van de website van de Gemeente Amsterdam

bron: Origineel

printen