Ajax en Blond-Amsterdam ontwerpen spaarbus voor jarig VUmc

10 oktober 2016

VUmc bestaat deze woensdag, 12 oktober, 50 jaar. Speciaal voor deze verjaardag werkten Blond-Amsterdam en voetbalclub Ajax belangeloos mee aan een nieuw ontwerp van het VU-busje. De speciale edities zijn in een beperkte oplage beschikbaar. De opbrengst van de verkoop gaat naar wetenschappelijk onderzoek binnen VUmc.

Dubbeltjes sparen voor medische faculteit
Op 1 april 1932 werden de eerste VU-busjes uitgedeeld. Meer dan honderdduizend huisvrouwen betrokken bij Vrouwen VU-Hulp, spaarden wekelijks een stuiver of een dubbeltje. Zeven jaar later kon hierdoor de eerste paal voor het VU ziekenhuis worden geslagen. De 50e verjaardag van VUmc was een mooie aanleiding het iconische busje in een nieuw jasje te steken.

Nieuwe spaarbus van Ajax en Blond-Amsterdam

Kinderen ontwerpen Ajax blikje
Blond-Amsterdam en voetbalclub Ajax werkten belangeloos mee aan een nieuw ontwerp. Via de Ajax foundation wil Ajax zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en tonen. De foundation verzorgt als beschermheer van VUmc Kinderstad ieder jaar een bezoek van de Ajaxselectie aan deze speelstad. Patiëntjes van de kinderafdeling hebben op deze dag een meet & greet met hun voetbalidolen. “Op de Ajax spaarbus staan de handtekeningen van alle spelers. Dit is bedacht door kinderen in VUmc Kinderstad, die meewerkten aan het ontwerp”, aldus Ralph de Haan van de Ajax foundation.

Blond-Amsterdam
Het ontwerp van Blond-Amsterdam is een mooie aanvulling op hun bestaande assortiment en benadrukt de vrolijkheid van het leven. “Blond-Amsterdam steunt graag het wetenschappelijk onderzoek binnen VUmc met dit unieke ontwerp” aldus Femque en Janneke, oprichters van Blond-Amsterdam. Het busje kan worden gebruikt als spaarpot, maar ook als pennenbak of bewaarbusje.

Waar te koop?
De blikjes zijn te koop bij de horecagelegenheden binnen VUmc of via www.vumc50jaar.nl. Het Ajax blikje komt medio oktober beschikbaar.

bron: Persbericht

printen