Gastenverblijven is een unieke voorziening voor patiënten van Amsterdam UMC -locatie VUmc, hun familie en hun naasten.

Gastenverblijven VUmc bestaat uit een logeervoorziening (Gastenverblijf) voor familie en vrienden van opgenomen patiënten op het terrein van locatie VUmc en vier Familiekamers op afdelingen in het ziekenhuis.

Het gastenverblijf

Als iemand die u dierbaar is in VUmc moet worden opgenomen,  wilt u in de buurt kunnen zijn. In dat geval kunt u in het Gastenverblijf logeren.

Een hele geruststelling voor de patiënt om te weten dat u dicht in de buurt bent. En u kunt er weer even tot rust komen, even weg uit de ziekenhuissfeer in een warme en sfeervolle omgeving. In het Gastenverblijf wacht u een royale kamer met eigen douche en toilet, voorzien van alle comfort.

Als u zelf patiënt bent van VUmc en een behandeling op de polikliniek ondergaat, bestaat als extra service de mogelijkheid om zelf te overnachten in het logeerhuis.

De familiekamers

Familie en vrienden zijn belangrijk voor de patiënt met een ernstige aandoening. Het samen praten over de ziekte, de behandeling en de gevolgen hiervan is een belangrijke steun. Het valt niet mee om in de hectische omgeving van een ziekenhuis een rustige plaats te vinden om samen te zitten, elkaar te steunen of te wachten op een behandeling of afspraak.

In de Familiekamers kan dit wel

De Familiekamers zijn er voor familie en vrienden van de patiënt. Een sfeervolle kamer om, alleen of samen, even bij te komen. Op bepaalde tijden is een verpleegkundige of vrijwilliger aanwezig voor het beantwoorden van vragen en het bieden van ondersteuning.

De Familiekamer biedt een zithoek, leestafel en speelhoek voor de kinderen. Er is gelegenheid om muziek te luisteren, een boek te lezen of DVD's te bekijken, maar u kunt u ook rustig terugtrekken. Er is een computer waar u via internet informatie of ontspanning vindt. Ook zijn er informatiefolders en boeken om u verder te informeren.

Doneer

Meer weten?

De Stichting Gastenverblijven VUmc financiert de exploitatie van het Gastenverblijf en de inrichting van de Familiekamers en de personele bezetting hiervan. De stichting werft gelden van particulieren bedrijven en instellingen.

Om deze bijzondere voorziening in stand te houden is meer geld nodig. Helpt u ook mee? 
Voor meer informatie over de het Gastenverblijf VUmc en de familiekamers kijkt u hier.