Wij doen onze uiterste best om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Op deze pagina leest u welke faciliteiten we voor u op de verpleegafdeling hebben. En welke regels er gelden.

Bezoek

Uw bezoek is van harte welkom van 11.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 19.30 uur. Voor de intensive-careafdeling gelden andere tijden. Deze tijden kunt u aan de afdeling vragen. Bezoek kan vermoeiend zijn voor u of uw medepatiënten. Daarom zijn maximaal twee bezoekers per patiënt aan het bed toegestaan. Het liefst duurt een bezoek niet langer dan een uur. Meer informatie over het bezoek is te vinden op de pagina Ik wil iemand bezoeken.

Telefoon, televisie, radio en internet

U kunt een telefoontoestel en televisie bij uw bed gebruiken. Op de gratis kabelkrant TV-VU van uw televisie (kanaal 9) vindt u hier meer informatie over. U kunt ook direct een telefoonnummer aanvragen. Toets hiervoor de 9 in op het telefoontoestel naast uw bed. Houd dan uw patiëntnummer, bank- of gironummer, pen en papier bij de hand. In de folder van de firma Patientline vindt u de tarieven.

Via de radioaansluiting bij uw bed heeft u gratis toegang tot verschillende radiozenders. U vindt de ziekenhuisomroep op lijn 6 en 7. U kunt radio luisteren met de koptelefoon die u gratis op de afdeling kunt krijgen. 

In het ziekenhuis mag u alleen in de conversatieruimten en de centrale hal mobiel bellen. Wilt u op de verpleegafdeling bellen? Vraag dan aan de verpleging of dit kan. Met uw eigen laptop of smartphone heeft u overal in het ziekenhuis gratis toegang tot internet. Op sommige afdelingen (zoals operatiekamers, recovery of uitslaapkamer en de intensive care) kunt u uw smartphone en laptop niet gebruiken. Bij twijfel kunt u even overleggen met de verpleging.

Rookvrij

Amsterdam UMC is volledig rookvrij. Dit betekent dat er in het ziekenhuis en op ons terrein niet gerookt wordt. Ook geen e-sigaretten. Meer informatie leest u op onze pagina over Rookvrij Amsterdam UMC.

Brand en calamiteiten

De medewerkers van Amsterdam UMC, locatie VUmc zijn geïnstrueerd over hoe zij moeten handelen bij brand en andere noodsituaties. Aan patiënten en bezoekers wordt gevraagd de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen. In alle patiëntenkamers en in veel andere ruimtes in Amsterdam UMC, locatie VUmc zijn brandmelders geïnstalleerd. Bij rook of hitte wordt automatisch de brandweer gealarmeerd.

Maaltijden

De maaltijden die u tijdens uw verblijf krijgt, worden bereid in de keuken van Amsterdam UMC, locatie VUmc. U kunt als patiënt zelf uw maaltijd samenstellen met een keuzeformulier. Volgt u een bepaald dieet? Neem dan de richtlijnen mee en bespreek deze met uw arts. De gerechten waaruit u kunt kiezen, worden dan aangepast aan het dieet. Dit geldt ook voor andere wensen, bijvoorbeeld vegetarisch eten. Op iedere verpleegafdeling werkt een voedingsassistent of assistent verpleegafdeling. Deze medewerker geeft u het keuzeformulier en kan u bij het invullen helpen. Ook brengt zij de maaltijden rond en zorgt tussendoor voor koffie en thee. Op iedere verpleegafdeling is een koelkast waar u uw eigen etenswaren kunt bewaren.

Bloemen

Op de zorgeenheden van Amsterdam UMC, locatie VUmc mogen geen vaste planten staan. Potaarde kan namelijk een bron zijn van infecties. Bloemen mogen soms wel. In de afdelingsbrochure staat of snijbloemen op uw verpleegafdeling zijn toegestaan. Deze brochure ontvangt u bij opname op de verpleegafdeling.

Post

Eén keer per dag brengen wij de post rond op de verpleegafdelingen. U ontvangt uw post zonder vertraging als deze als volgt is geadresseerd: 

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
naam patiënt
intern adres (etage, letter gebouwdeel, kamernummer, bijvoorbeeld 8B 75)
postbus 7057
1007 MB AMSTERDAM 

Komt er post binnen als u alweer thuis bent? Dan sturen we dit na naar uw huisadres. Voor uitgaande post is er een brievenbus in de centrale hal van het ziekenhuis.

Voorzieningen

Bij Amsterdam UMC, locatie VUmc doen wij ons best om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. Bijvoorbeeld met gratis koffie en thee. Ook van onze andere voorzieningen kunt u gebruik maken als u wordt opgenomen. Van restaurants tot een kapper of cadeaushop. Meer informatie vindt u op onze pagina voorzieningen.