Waarom Amsterdam UMC

We werken iedere dag hard om u zo goed en snel mogelijk te helpen. En door voortdurend onderzoek te doen, kunnen we u steeds de nieuwste behandelingen bieden. We zijn dan ook trots op de kwaliteit van onze zorg. Deze kwaliteit wordt gemeten in een aantal cijfers. Door de overheid, maar ook door patiënten bijvoorbeeld. Nieuwsgierig naar onze scores? We delen ze graag met u.

De rapportcijfers van de inspectie

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) controleert ziekenhuizen op een aantal kwaliteitspunten. De veiligheid van patiënten bijvoorbeeld. Of een aantal speciale thema’s, zoals het proces rond een operatie. Dit doet de IGJ op basis van gegevens die de ziekenhuizen aanleveren (basis-set prestatie-indicatoren). Deze worden verzameld door het Zorginstituut Nederland. Maar ook door gesprekken en onverwachte bezoeken van de inspectie. Het resultaat is een rapportcijfer op de website ziekenhuischeck.nl dat onze kwaliteit weergeeft.

Bekijk ons rapportcijfer op ziekenhuischeck.nl

Hoe andere patiënten ons waarderen op ZorgkaartNederland

Op ZorgkaartNederland ziet u snel welk cijfer andere patiënten onze zorg geven. ZorgkaartNederland is een website van de patiëntenfederatie NPCF. Hier kunnen patiënten hun artsen en zorgaanbieders waarderen met een cijfer. Op ZorgkaartNederland kunt u bekijken hoe goed ons ziekenhuis op dit moment gewaardeerd wordt.

Bekijk alle waarderingen

U kunt ons zelf ook waarderen. Op de pagina Beoordeel ons op ZorgkaartNederland leest u waarom wij dit belangrijk vinden.