Kwaliteitscertificaat voor HIV-behandelcentrum VUmc

22 augustus 2016

Het HIV-behandelcentrum VUmc heeft als een van de eerste centra in Nederland de accreditatie van HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling Zorgsector) ontvangen. Dit betekent dat het HIV-behandelcentrum aan de hoogste kwaliteitscriteria voldoet voor de zorg aan met hiv geïnfecteerde mensen.

Dr. Edgar Peters, hoofd Infectiezieken van VUmc zegt hierover: "In ons behandelcentrum staat gezond oud worden met hiv tegenwoordig centraal. Hier zijn we al jaren mee bezig. Want de laatste jaren is hiv een chronische ziekte geworden. De patiënten lijden bovendien vaak aan meerdere ziekten. Dat maakt de zorg hoog-complex.

De HKZ-accreditatie die we nu hebben gekregen is wel een beetje de kroon op ons werk. We deden het al jaren goed, met goed beschreven procedures en duidelijke zorgpaden voor de patiënt. Patiëntenparticipatie krijgt steeds meer aandacht, alsook een gezonde levensstijl. We hebben bij VUmc alle specialismen in huis zodat we mensen goed kunnen doorverwijzen. Onze zorg is persoonlijk en kleinschalig van opzet. We voldoen nu aan alle kwaliteitseisen van HKZ. Dat vervult ons met trots. We gaan door op de ingeslagen weg om mensen met hiv topzorg te bieden. "

bron: Origineel

printen