Huid Medisch Centrum, voor alle huid en spataderzorg

6 augustus 2018

Huid Medisch Centrum is de dermatologische polikliniek aan de Paasheuvelweg 28 in Amsterdam-Zuidoost waar het onlangs tot Amsterdam UMC gefuseerde VUmc/AMC sinds begin dit jaar de huisarts-verwezen patiënten ontvangt. Dit expertise centrum is ontstaan uit de wens van de overheid om de laag complexe zorg uit de academie te plaatsen. Bij 5% van de huisarts verwezen patiënten blijkt doorverwijzing vanuit Huid Medisch Centrum naar de academische polikliniek dermatologie van Amsterdam UMC vanwege hoog-complexe problematiek noodzakelijk.

In Huid Medisch Centrum wordt de dermatologie in de volle breedte aangeboden. Hierdoor hoeven verwijzers zich niet af te vragen of de gewenste specialisatie wel in huis is. Uitgangspunt is het aanbieden van de hoogste kwaliteit medisch specialistische huidzorg met persoonlijke aandacht in een professionele en service gerichte omgeving.

In Huid Medisch Centrum werken negen academische dermatologen, zes dermatologen-in-opleiding, twaalf ondersteunende medewerkers en twee huidtherapeuten. Huid Medisch Centrum beschikt over een unit fototherapie, allergologie, flebologie en een tweetal poliklinische OK's. Huid Medisch Centrum is goed bereikbaar en op het eigen terrein kan men gratis parkeren.

Binnenkort wordt in het Huid Medisch Centrum een "dermatheek" geopend. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld specifiek samengestelde zalven direct worden meegegeven.

Verwijzen van patiënten naar Huid Medisch Centrum is mogelijk middels zorgdomein

bron: Origineel

printen