Patiënten positief over Huid Medisch Centrum

3 april 2018

Al meer dan 1.500 polikliniekbezoeken ontving het Huid Medisch Centrum sinds zijn opening begin dit jaar. "De eerste ervaringen na twee maanden Huid MC zijn ronduit positief," concludeert dermatoloog en directielid professor Rick Hoekzema. "Patiënten zijn enthousiast over de moderne uitstraling van Huid MC, over het serviceniveau, de persoonlijke benadering en over het feit dat ze bij vervolgbezoeken hun eigen arts houden."

Het Huid Medisch Centrum is een joint venture van VUmc, AMC en Centrum Oosterwal en is hét dermatologisch centrum voor de regio groot Amsterdam. Alle huisartsverwijzingen uit Zorgdomein aan de poliklinieken dermatologie van VUmc en AMC gaan door naar Huid MC.

Modern complex
Huid MC ligt aan de aan de Paasheuvelweg in Amsterdam-Zuidoost. "Al in januari hielden we hier onze eerste spreekuren," vertelt Rick Hoekzema. "De verbouwing was nog niet eens helemaal afgerond." Inmiddels  is alles klaar en beschikt Huid MC over units allergologie en UV-fototherapie, een modern OK-complex en een afdeling huidtherapie en cosmetiek op de eerste etage. "Iedere werkdag houden we dermatologische spreekuren en vinden er ingrepen plaats, in de volle breedte van het specialisme," aldus Hoekzema.
 
Alle dermatologen en dermatologen-in-opleiding die in Huid MC werken,  hebben ook een aanstelling in VUmc en/of AMC. Ook de ervaren doktersassistenten en administratieve krachten zijn afkomstig uit een van beide academische poliklinieken dermatologie. In Huid MC werken daarnaast twee huidtherapeuten.

Poliklinieken VUmc/AMC
Wordt iedereen met huidproblemen nu in Huid MC behandeld? "Nee," licht Hoekzema toe. "Mocht een dermatoloog in Huid MC vaststellen dat een patiënt een complex ziektebeeld heeft, dan verwijst hij of zij de patiënt alsnog naar VUmc of AMC. Maar ook patiënten met complexe huidaandoeningen, die door perifere dermatologen verwezen zijn vanwege de specifieke expertises van de  Amsterdamse academische ziekenhuizen, kunnen in een van beide ziekenhuizen terecht.  Ook de consulten bij patiënten van andere specialismen uit VUmc/AMC vinden plaats in de academische poliklinieken. En tot slot: pathologen van VUmc/AMC beoordelen alle huidbiopten en -excisies die afkomstig zijn uit Huid MC."

Positieve ervaringen
"De eerste ervaringen na twee maanden Huid MC zijn ronduit positief," concludeert een trotse Hoekzema. "De wachttijden voor patiënten zijn aanzienlijk korter dan voorheen in VUmc en AMC. Nieuwe patiënten die zijn verwezen door hun huisarts kunnen binnen een week terecht en spoedgevallen vaak dezelfde of de volgende dag. Onze patiënten zijn ook enthousiast over de moderne uitstraling van Huid MC, over het serviceniveau, de persoonlijke benadering en over het feit dat ze bij vervolgbezoeken hun eigen arts houden. Er zijn al meer dan 1.500 polikliniekbezoeken geweest, waarbij het grote aantal second opinions opvalt. Patiënten die eerder door een dermatoloog elders zijn gezien, soms van ver buiten Amsterdam." Desondanks hoeven de in Huid MC werkzame artsen, dankzij hun academische expertise, wekelijks maar enkele patiënten door te verwijzen naar dermatologische spreekuren in VUmc of AMC.

Elk nadeel…
Patiënten uit de directe omgeving van VUmc moeten nu wel wat verder reizen voor hun afspraak in Huid MC. Daar staat tegenover dat de bereikbaarheid met eigen en openbaar vervoer goed is en het parkeren voor de deur gratis.

bron: Origineel

printen