Tijdelijke opnamestop Intensive Care Kinderen, locatie VUmc

6 augustus 2018

U heeft het wellicht al gelezen in de media dat vanaf 10 juli 2018 voorlopig géén opnames gedaan worden op de afdeling Intensive Care Kinderen van Amsterdam UMC op locatie VUmc. Een moeilijk maar niet anders te nemen besluit. De reden van de opnamestop is een acuut probleem in de beschikbaarheid van Intensive Care (IC)-kinderverpleegkundigen. Het tekort aan kinderverpleegkundigen is overigens een landelijk probleem.

De tijdelijke opnamestop in VUmc is van kracht gedurende de zomermaanden, in ieder geval tot september 2018. VUmc blijft gelegenheid bieden voor de opvang en stabilisatie van een acuut instabiel ziek kind, wanneer het op deze locatie binnenkomt. Daarvoor is de shockroom van de SEH beschikbaar.Het is wel te verwachten dat zo'n patiënt na stabilisatie naar elders zal worden vervoerd, als deze niet op de gewone kinderafdeling kan worden opgenomen.

De afdeling Intensive Care Kinderen op locatie AMC blijft gewoon open en breidt in de komende weken haar capaciteit uit. Houdt u onze website in de gaten voor de meest recente informatie over de situatie op de Intensive Care Kinderen op locatie VUmc.
 

bron: Origineel

printen