Digitaal verwijzen via ZorgDomein.

Huisartsen kunnen patiënten digitaal verwijzen naar VUmc met de ZorgDomein verwijsapplicatie. Om samen met de patiënt een keuze te maken uit het zorgaanbod van VUmc is binnen ZorgDomein informatie beschikbaar over de actuele toegangstijd, patiëntinformatie waarmee de patiënt zich op de juiste wijze kan voorbereiden op de afspraak en eventuele verwijscriteria. Vanuit het Huisartsen Informatiesysteem (HIS) wordt de relevante informatie automatisch in de verwijsbrief in ZorgDomein geplaatst en digitaal verzonden.

Sneller en effiënter
VUmc ontvangt via ZorgDomein goed leesbare verwijzingen en krijgt exact te zien wat de verwijsreden is. Hierdoor kan VUmc patiënten sneller bij de juiste specialist of voor het juiste spreekuur of onderzoek inplannen. Daarnaast kunnen ook direct meerdere afspraken achter elkaar worden ingepland, dat scheelt patiënten veel tijd en ongemak. Ook zorgt dit er voor het gehele zorgtraject efficiënter verloopt. De medisch specialist beschikt voorafgaand aan het consult over alle informatie die nodig is voor een kwalitatief goed consult.

Voeg eenvoudig bijlagen toe aan uw verwijzing via ZorgDomein
Het is in ZorgDomein mogelijk om bijlagen vanaf de harde schijf of netwerkschijf toe te voegen aan de verwijsbrief naar het AMC en VUmc. Dit betekent dat u direct delen van uw elektronische patiëntendossiers zoals een medicatieoverzicht of specialistenbrief toe kunt voegen aan de verwijzing en niet na hoeft te zenden per fax of post. Het AMC en VUmc zijn, naast het AVL, de enige ziekenhuizen die deze functionaliteit aanbieden in de regio Amsterdam. Download onderaan deze pagina de handleiding.

Aanvragen diagnostiek radiologie
Sinds 15 juni 2015 is het mogelijk om diagnostiek aan te vragen bij de afdeling radiologie van het AMC en VUmc. Dit heeft als voordeel dat de huisarts in ZorgDomein zowel een poliklinische verwijzing als een aanvraag voor bijvoorbeeld een echo kan doen voor dezelfde patient. Enkele andere voordelen zijn:
1. Het aanvraagformulier wordt ingevuld vanuit het HIS, met werkreductie en een vermindering in fouten als resultaat. 
2. De huisarts krijgt een actueel inzicht in het aanbod aan diagnostiek.
3. Huisarts en patiënt zijn optimaal geïnformeerd (oa. over hoe een onderzoek tot stand komt).
Download onderaan deze pagina de instructie.

Tips om sneller en eenvoudiger te kunnen verwijzen via ZorgDomein
U kunt de servicedesk van ZorgDomein bellen voor een korte telefonische instructie. In slechts 15 minuten kunnen zij u verder op weg helpen. Zij geven u tips en trucs, waardoor u eenvoudiger en sneller kunt verwijzen. Zoals bijvoorbeeld het overzetten van informatie vanuit uw HIS in de verwijsbrief.

Servicedesk ZorgDomein
5 dagen in de week tussen 9.00 - en 17.00 uur bereikbaar
Telefoon (020) 471 52 82
Email servicedesk@zorgdomein.nl

Vragen/opmerkingen over het zorgaanbod
AMC: Corrie Zwemmer-Fokker, zorgdomein@amc.nl, 020-5663626
VUmc: Rachida Joumayl, zorgdomein@vumc.nl, 020-4445235

Nog niet aangemeld?
Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van ZorgDomein, behoudens eventuele benodigde updates van uw HIS- of ASP leverancier. Via de website van ZorgDomein kunt u zich aanmelden.

printen