Het werkveld

Dagelijks bezoeken veel patiënten de polikliniek. Patiënten brengen een bezoek aan de arts en zijn voor langere of kortere tijd op de poliklinische zorgeenheid. Afleiding, informatie geven over de afdeling, gezelschap en gezelligheid die geboden kan worden door een vrijwilliger is welkom.

Voor VUmc zijn wij op zoek naar vrijwilligers die een of meerdere dagdelen beschikbaar zijn om zich in te zetten als gastvrouw/gastheer en zo extra aandacht kunnen geven aan de patiënten voor verschillende poliklinische zorgeenheden zoals polikliniek kindergeneeskunde, interne geneeskunde, plastische chirurgie en het oncologisch centrum.

Wat wordt er van jou verwacht?

De gastvrouw/gastheer ondersteunt en begeleidt de patient op de afdeling waar nodig gedurende de ontvangst volgens VUmc routing en gedurende het verblijf in de wachtruimten. Ook begeleidt de vrijwilliger naar- en van onderzoeken als de patient hier behoefte aan heeft.

Dit betekent dat de vrijwilliger bij de aanmeldzuil van de afdeling de patienten waar nodig kan helpen om hun weg te vinden met het apparaat. Tijdens het soms lange wachten maakt de vrijwilliger het wachten prettiger, beantwoordt eventuele vragen of vraagt deze na bij medewerkers van de afdeling. De vrijwilliger biedt een kopje koffie aan en heeft een signalerende fucntie mbt lang wachtende patienten en. Bij deze patienten checkt de vrijwilliger bij de balie of iemand wel op de juiste afdeling is en of deze patient terecht wacht.

De contacten zijn met patiënten, familieleden of begeleider. Verder met de medewerkers van de afdeling waaronder MMA's, verpleegkundigen, dokters assistenten, artsen.

Lees het verhaal van Marja

Tijden

Werktijden zijn over het algemeen maandag- t/m vrijdag 8.30 - 16.00

Competenties 

Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden daarnaast een goede beheersing van de Nederlandse taal. Het is belangrijk dat je beschikt over een goede fysieke conditie, representatief, betrouwbaar, empatisch en in teger bent. Wij denken aan vrijwilligers met een nuchtere benadering en levenswervating. Ervaring met (mantel) zorg is een pré. Daarnaast wordt van de vrijwilliger verwacht dat deze de privacy van de patiënten respecteert.

Interesse? 

Ben je geinteresseerd en wil je meer weten over de verschillende poliklinieken en mogelijkheden neem dan contact met ons op. Informatie over de functie kan ingewonnen worden bij Bureau Vrijwilligerszaken VUmc: tel. 020-4441316, vrijwilligers.info@vumc.nl 

Sollicitatie

Voor deze vacature zoeken wij nieuwe collega's. U kunt bij voorkeur online solliciteren met de knop 'solliciteer'. Graag zien wij je sollicitatie tegemoet. 

Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.