Het werkveld

Patiënten brengen een groot deel van de dag op de ZE door. Afleiding, informatie geven over de afdeling, gezelschap en gezelligheid die geboden kan worden door een vrijwilliger is welkom. Deze aandacht kan het verblijf van de patiënt op de afdeling prettiger maken. 

Voor verschillende poliklinische zorgeenheid binnen VUmc zijn wij op zoek naar vrijwilligers die een of meerdere dagdelen beschikbaar zijn om zich in te zetten als gastvrouw/gastheer en zo extra aandacht kunnen geven aan de patiënten.

Wat wordt er van jou verwacht?

Patiënten brengen een groot deel van de dag op de ZE door. Afleiding, informatie geven over de afdeling, gezelschap en gezelligheid die geboden kan worden door een vrijwilliger is welkom. Deze aandacht kan het verblijf van de patiënt op de afdeling prettiger maken. De gastvrouw/gastheer heeft ondersteunende recreatieve activiteiten voor niet complexe patiënten zoals bijvoorbeeld het verzorgen van de bloemen, het uitdelen van de post, een boodschap doen voor of met de patiënt in het winkeltje en loopt met de patiënt een rondje op de afdeling of in het ziekenhuis. De vrijwilliger kan bijvoorbeeld een praatje maken, een kopje koffite drinken met de patiënt en of de patiënt begeleiden naar een onderzoek.  

Lees het verhaal van Mereshi

Tijden

Op werkdagen van maandag t/m vrijdag vanaf 10.00

Competenties

Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden daarnaast een goede beheersing van de Nederlandse taal. Het is belangrijk dat je beschikt over een goede fysieke conditie, representatief, betrouwbaar, empatisch en in teger bent. Wij denken aan vrijwilligers met een nuchtere benadering en levenswervating. Ervaring met (mantel) zorg is een pré. Daarnaast wordt van de vrijwilliger verwacht dat deze de privacy van de patiënten respecteert.

Interesse?

Ben je geinteresseerd en wil je meer weten over de verschillende poliklinieken en mogelijkheden neem dan contact met ons op. Informatie over de functie kan ingewonnen worden bij Bureau Vrijwilligerszaken VUmc: tel. 020-4441316, vrijwilligers.info@vumc.nl 

Sollicitatie

Voor deze vacature zoeken wij nieuwe collega's. U kunt bij voorkeur online solliciteren met de knop 'solliciteer'. Graag zien wij je sollicitatie tegemoet.   

Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.